Δεν θα γίνει φέτος η αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

30.09.2020 / 11:14
434443

Ο Δήμος Ναυπακτίας ανακοίνωσε ότι, λόγω της ιδιαίτερης συνθήκης που βιώνουμε δε θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για την 449η Επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.  Το ιστορικό γεγονός, που έλαβε χώρα την 7η Οκτωβρίου 1571, είναι ένα από τα κορυφαία της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ιστορίας.  Για το Δήμο Ναυπακτίας δε, αποτελεί σημείο αναφοράς ποιοτικών και υψηλής αισθητικής πολιτιστικών δράσεων, ημερίδων και εκδηλώσεων με την κορύφωση αυτών τη βραδιά της Αναπαράστασης της Ναυμαχίας εντός του Ενετικού Λιμανιού. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Ναυπακτίας:

«Για το λόγο αυτό, και με οδηγό την εξωστρέφεια, ο Δήμος στρέφεται, φέτος, στην τεχνολογία και τα ψηφιακά μέσα που παρέχουν νέες δυνατότητες.  Με βασική επιδίωξη να μην αποκοπεί από τη συνέχεια της πολιτιστικής δημιουργίας, προχώρησε στην παραγωγή ολιγόλεπτου οπτικοακουστικού υλικού που περιλαμβάνει τις τοποθετήσεις και τα μηνύματα προσωπικοτήτων των γραμμάτων, του πολιτισμού και της πολιτικής.  Κάθε πρόσωπο φωτίζει και σχολιάζει διαφορετικές πτυχές του ιστορικού γεγονότος είτε αυτές αφορούν στην ιστορία είτε στον αντίκτυπό του στις τέχνες και τα γράμματα είτε στο σήμερα και στην πολιτιστική διάσταση των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα. 

Το υλικό αυτό, θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας (nafpaktos.gr) και θα γίνει διάχυσή του μέσα από τις επίσημες σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αποτελούν τον πλέον σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας (Δήμος Ναυπακτίας, Visit Nafpaktia). Επιπλέον, το υλικό θα λειτουργήσει και ως προπομπός για την Επέτειο των 450 ετών της Ναυμαχίας του 2021, στις εκδηλώσεις της οποίας δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα και ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός τους.

Ταυτόχρονα, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020, την Ακαδημαϊκό-Ιστορικό κ.Μαρία Ευθυμίου, η οποία θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου: Ένα συνταρακτικό γεγονός σε καιρούς διεθνών ανακατατάξεων».  Η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά (live streaming) από το Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Ναυπάκτου μέσα από τις επίσημες σελίδες YouTube και Facebook: Δήμος Ναυπακτίας. Ώρα έναρξης: 19:00. 

Την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020, θα τοποθετηθούν στο Δημαρχείο και στο Κτήριο «Ναυπακτία» τα επετειακά λάβαρα και τα κτήρια θα φωταγωγηθούν κατά τις βραδινές ώρες.

Την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά: «Διαχρονικά στόχος του Δήμου μας είναι η ιστορία και η συλλογική μνήμη να αποτελούν τα βασικά εργαλεία ανάδειξης του πολιτισμού μας.  Φέτος, μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να τιμήσουμε το ιστορικό γεγονός με τη δέουσα λαμπρότητα, ωστόσο προετοιμαζόμαστε και θέτουμε στόχους για την Επέτειο των 450 ετών από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου.  Προσβλέποντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πραγματοποιούμε ήδη επαφές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με βασικό γνώμονα την εξωστρέφεια και επιδιώκοντας να θέσουμε την Ναύπακτο στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος».»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα