ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαϊας: «Χοντραίνει» το παιχνίδι με τις υποψηφιότητες εν όψει των εκλογών

02.08.2020 / 8:45
NODE

Να, λοιπόν που αρχίζει και ξεκαθαρίζει το τοπίο εν όψει των εκλογών για τη ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) ΝΔ Αχαϊας, με το παιχνίδι να χοντραίνει και στο χορό των υποψηφιοτήτων να μπαίνουν περισσότερα των δύο ή και τριών πρόσωπα.
Απέναντι στη διαφαινόμενη, ως βέβαιη, υποψηφιότητα του Αντώνη Κουνάβη, αναζητείται ένα πρόσωπο που θα μπει μπροστά και θα είναι ο κύριος αντίπαλος του γνωστού επιχειρηματία.
Μια πρώτη σοβαρή ζύμωση έγινε πριν από μερικές μέρες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό καφέ–ρεστοράν της πόλης. Στο ίδιο τραπέζι κάθισαν οι Δημήτρης Κατσαρός, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, Παναγιώτης Τσώνης, Κώστα Κανελλάκης, Λένα Καλεντζώτη, Μάκης Κατσιγιάννης, Χρύσα Οικονομοπούλου, Βασίλης Βλασταράς και Θανάσης Σπυρόπουλος.
Αντικείμενο της συνάντησης τους δεν ήταν, απλώς, η ανταλλαγή απόψεων για τις πολιτικές εξελίξεις και η καλύτερη παρουσία του κυβερνώντος κόμματος, στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου, όπως πέρασαν προς τα έξω, αλλά οι
επικείμενες εκλογές για τη ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) ΝΔ Αχαϊας.
Σχετικές κρούσεις για να μπουν μπροστά φέρονται να απέρριψαν οι Δημήτρης Κατσαρός και Βασίλης Βλασταράς. Πάντως, οι διεργασίες συνεχίζονται, με την τελική επιλογή του υποψηφίου που θα προκρίνουν να μην είναι μακριά. Προς το παρόν, αν και δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητα του, ο Αντώνης Κουνάβης φέρεται να διατηρεί ένα προβάδισμα, καθώς έχει ήδη την εκπεφρασμένη στήριξη του Αχαιού βουλευτή Ιάσονα Φωτήλα, ενώ υπολογίζει και σ’αυτήν του έτερου βουλευτή Άγγελου Τσιγκρή.
Επιπλέον, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τις επαφές του, με σκοπό να ενισχύσει τη δυναμική της υποψηφιότητας του, όντας αποφασισμένος να διεκδικήσει με αξιώσεις την προεδρία της ΔΕΕΠ.

Στο «κάδρο» και οι Κωνσταντίνος Σβόλης
και Ρένος Παπαδημάτος

Όμως, την ίδια ώρα, στο «κάδρο» των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΔΕΕΠ μπαίνουν άλλα δύο πρόσωπα. Πρόκειται για τον καρδιολόγο και δημοτικό σύμβουλο (εκλεγμένο με την παράταξη του Νίκου Παπαδημάτου) Κωνσταντίνο Σβόλη και τον Ρένο Παπαδημάτο που στηρίζεται ασφαλώς από τη δημοτική παρατάξη Παπαδημάτου.
Μάλιστα ,ο πρώτος, φέρεται να παροτρύνεται να θέσει υποψηφιότητα από τον Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος έχει δείξει ευθέως την προτίμηση του στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Σβόλη. Υπενθυμίζεται ότι οι εσωκομματικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου. Η Πειραιώς έχει ήδη ανακοινώσει το πρόγραμμα εγγραφής και επανεγγραφής μελών, με έκπτωση 50% για το 2020 και κλιμακωτές εκπτώσεις για όσους γίνουν μέλη ή θα ανανεώσουν την κάρτα μέλους που κατέχουν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα