Δίκη Χρυσής Αυγής:Η εισαγγελέας από τα Καλάβρυτα με την τοποθέτηση που “πάγωσε” αρκετούς

06.10.2020 / 16:28
gko-1-39

Η δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται “μια ανάσα” πριν την ολοκλήρωσή της, καθώς την Τετάρτη στις 11:00 το πρωί, θα ανακοινωθεί η απόφαση της έδρας για τους κατηγορούμενους. Με έντονο …χρώμα από Πάτρα μάλιστα, καθώς η εισαγγελέας της δίκης Αδαμαντία Οικονόμου η οποία μάλιστα είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τον περασμένο Δεκέμβριο για την αμφιλεγόμενη τοποθέτηση της, είναι από την Πάτρα και έχει καταγωγή από τα Καλάβρυτα.

Η Πατρινή εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στις 18 Δεκεμβρίου 2019 κατά την πρότασή της σε σχέση με το κατηγορητήριο της Χρυσής Αυγής, προκάλεσε σάλο καθώς δήλωσε πως δεν υφίσταται εγκληματική οργάνωση και πως όλες οι ενέργειες που αποδίδονται σε οργανωμένη δράση συμμετεχόντων με διακριτούς ρόλους, είναι «μεμονωμένα περιστατικά» μελών και μη του κόμματος για διάφορους λόγους: «Δεν αποδείχθηκε κεντρικός σχεδιασμός των επιθέσεων».

Για τη δολοφονία Φύσσα η κ. Οικονόμου ζήτησε ενοχή μόνον του Γιώργου Ρουπακιά ζητώντας απαλλαγή όλων των συγκατηγορουμένων του για συνέργεια στην πράξη. «Δεν υπήρχε καμία εντολή για τον Φύσσα. Η εμφάνιση Ρουπακιά ήταν συμπτωματική, αν υπήρχε σχέδιο θα είχε λάβει και αυτός sms. Δεν προέκυψε πως οι συγκατηγορούμενοι του τον διευκόλυναν. Έδρασε μόνος του χωρίς να τον συνδράμει κανείς. Δεν ήταν συντεταγμένοι».

Για την επίθεση κατά των Αιγυπτίων ψαράδων ζήτησε ενοχή των πέντε κατηγορουμένων κατά επιεικέστερη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη: «Αν ήθελαν να σκοτώσουν θα το έκαναν, δεν θα σταματούσαν».

Για την επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ ζήτησε μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε πλημμεληματικού βαθμού επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη «Αν ήθελαν να σκοτώσουν θα χτυπούσαν στο κεφάλι των θυμάτων. Δεν ήθελαν να σκοτώσουν, ήθελαν να πλήξουν το συνδικάτο στην Ζώνη Περάματος».

Ζήτησε επίσης ενοχή για πλημμεληματική οπλοκατοχή -από κακουργηματική συνδεόμενη με την εγκληματική οργάνωση- των Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιώργου Γερμενή και Γιάννη Λαγού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα