Δήμαρχος Μυτιλήνης: Όχι σε νέα δομή προσφύγων

11.09.2020 / 20:06
ÌÅÔÁÍÁÓÔÅÓ ÁÐÏ ÔÏ ÊÁÔÅÓÔÑÁÌÌÅÍÏ ÊÕÔ ÔÇÓ ÌÏÑÉÁÓ ÓÔÏÕÓ ÄÑÏÌÏÕÓ ÔÇÓ ËÅÓÂÏÕ

Αντιδρά ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, στη δημιουργία της νέας δομής προσφύγων στο νησί, γιατί “οι προτάσεις του δήμου για την αποσυμφόρηση και την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από κατοικημένες περιοχές και από το νησί, που είχαν και τη σύμφωνη γνώμη του τοπικού βουλευτή και β’ αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, δεν εισακούστηκαν”.

Σύμφωνα με τον κ. Κύτελη, η επιλογή της δημιουργίας της νέας δομής στον συγκεκριμένο χώρο “αντιστρατεύεται ευθέως την εθνική άμυνα της Πατρίδας μας, αλλά και τη δημόσια υγεία της πρωτεύουσας του νησιού μας”. Καταλήγει δε, προαναγγέλλοντας αντιδράσεις: “Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ακύρωσή της”.

Στο χώρο όπου δημιουργείται ο νέος καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών για να στεγάσει προσωρινά 3.000 από τους πυρόπληκτους πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας, επιτράπηκε αργά το απόγευμα η είσοδος σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία.

Ο νέος καταυλισμός βρίσκεται πολύ κοντά στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, σε έκταση που ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και χρησιμοποιείται για δράσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Από το πρωί εργάζονται εκεί ακατάπαυστα, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και εργαζόμενοι στο πρώην ΚΥΤ, ενώ όπως έγινε γνωστό, η δομή θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, θα αφορά δε 3.000 από αυτούς που έμεναν στον καμένο καταυλισμό της. Για τη δημιουργία του καταυλισμού συνέβαλαν εκτός του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Οι πυρόπληκτοι πρόσφυγες και μετανάστες, αυτοί θα μείνουν και απόψε, για τέταρτη συνεχόμενη βραδιά, στον δρόμο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα