Γ. Καρβέλης σε μαθητές της Πάτρας: Κανείς δεν είναι άτρωτος στον κορωνοϊό

14.10.2020 / 12:31
121491033_3302133896574564_702790067225468814_o

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι ενημερώσεις για την αποφυγή της διασποράς του νέου κορονοιού SARS-coV-2  σε σχολικές μονάδες των Πατρών στα πλαίσια της συνεργασίας της Διοίκησης της 6ης Υ.ΠΕ. και των επαγγελματιών υγείας του Κέντρων Υγείας με τη  σκυτάλη να περνά στα χέρια του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα.

Σήμερα, οι ενημερώσεις πραγματοποιήθηκαν στο 6ο ΓΕΛ Πατρών που ανήκει  στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα. Ομάδα έμπειρων ιατρών και νοσηλευτών προχώρησαν στη δια ζώσης ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά του κορονοιού, με διαδραστικά μέσα  και συζητώντας μαζί τους απορίες των μαθητών σχετικά με την χρήση μάσκας και την διατήρηση των αποστάσεων.

Εκεί παρεβρέθηκε νωρίς το πρωί ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Γιάννης Καρβέλης  ο οποίος  παρακολούθησε τμήματα των ενημερώσεων από τους ιατρούς κα Τσούνα (παιδίατρο) και κο Κοσκινά (οδοντίατρο). Ό ίδιος   άκουσε τα ερωτήματα   των μαθητών και  συμμετείχε στην συζήτηση τονίζοντας  ότι κανείς δεν είναι άτρωτος, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, ενώ αναφέρθηκε και σε νοσηλευόμενους στο Π.Γ.Ν.Π «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ»  που έχουν νεαρή ηλικία και παρόλα αυτά νόσησαν. Επίσης, συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι του μετέφεραν τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διατήρηση των μέτρων προστασίας των μαθητών και των ίδιων.

Να σημειωθεί ότι οι ενημερώσεις στο συγκεκριμένο σχολείο γίνονται εκ περιτροπής τόσο στις αίθουσες των μαθημάτων όσο και σε μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων με το διάλλειμα του ενός τετάρτου από την απομάκρυνση της μιας ομάδας μαθητών μέχρι την είσοδο της επόμενης, προκειμένου να γίνονται ενδιάμεσοι καθαρισμοί των θρανίων και άνοιγμα των παραθύρων για σωστό αερισμό των χώρων.

Τον Διοικητή συνόδευσε ο κος Μπακόπουλος, επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει ενημερώσεις και στις σχολικές μονάδες ευθύνης του Κέντρου Υγείας Άνω Πόλης.

Γ. Καρβέλης σε μαθητές της Πάτρας: Κανείς δεν είναι άτρωτος στον κορωνοϊό 7
Γ. Καρβέλης σε μαθητές της Πάτρας: Κανείς δεν είναι άτρωτος στον κορωνοϊό 8
Γ. Καρβέλης σε μαθητές της Πάτρας: Κανείς δεν είναι άτρωτος στον κορωνοϊό 9
Γ. Καρβέλης σε μαθητές της Πάτρας: Κανείς δεν είναι άτρωτος στον κορωνοϊό 10
Γ. Καρβέλης σε μαθητές της Πάτρας: Κανείς δεν είναι άτρωτος στον κορωνοϊό 11
Γ. Καρβέλης σε μαθητές της Πάτρας: Κανείς δεν είναι άτρωτος στον κορωνοϊό 12

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα