Γώγος: Έχει ξεφύγει η κατάσταση – Ανησυχία για την Πάτρα- Οκτώ νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στο ΠΓΝΠ

05.10.2020 / 11:38
1-Γώγος-768x433-1

Την ανησυχία του για τα επιδημιολογικά στοιχεία από τον νομό της Αχαΐας, την Πάτρα ειδικότερα, εξέφρασε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

«Υπάρχει συναγερμός», «η κατάσταση έχει ξεφύγει», τόνισε ο κ. Γώγος σημειώνοντας πως τα κρούσματα είναι αρκετά και όχι μόνο στο γενικό πληθυσμό αλλά και σε ιατρικό προσωπικό.

Επέκρινε τις εικόνες συνωστισμού σε χώρους διασκέδασης, λέγοντας ότι αποτελούν μια κλασική εστία υπερμετάδοσης, καθώς ο ένας είναι πάνω στον άλλο και χωρίς μάσκες.

Είναι «δώρον άδωρον», εξήγησε, να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, όταν δεν εφαρμόζονται αυτά που ισχύουν, είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ειδικά για την καθολική χρήση μάσκας, τόνισε ότι είναι κάτι που πρακτικά ήδη ισχύει, καθώς η οδηγία είναι μάσκα σε εσωτερικούς χώρους καθώς και σε εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός.

«Το θέμα είναι αν εφαρμόζεται», πρόσθεσε ο καθηγητής και απηύθυνε εκ νέου σύσταση προς όλους να φοράνε τη μάσκα παντού όπου μπορούν ακόμη και αν είναι ασυμπτωματικοί.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί διαφωνιών στο εσωτερικό της επιτροπής, τόνισε ότι οι απόψεις που εκφράζονται είναι πολυσυλλεκτικές, όλα γίνονται με δημοκρατικό τρόπο και στο 95% των περιπτώσεων οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι ομόφωνες.

Ίσως, τόνισε, παρεξηγείται το πράγμα από ορισμένες τοποθετήσεις όσων μιλάμε προς τα έξω, αλλά δεν είναι έτσι. Χαρακτήρισε αρκετά αποτελεσματική τη διαδικασία που ακολουθείται για τη λήψη των αποφάσεων για μέτρα, η οποία έχει πολυπαραγοντική βάση. Συνεκτιμούν οι ειδικοί σειρά δεικτών, από τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων έως τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται αλλά και των αριθμό των κλινών και των ΜΕΘ.

Οκτώ οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου

Συνολικά τρεις γιατροί έχουν βρεθεί διαπιστωθεί θετικοί στον κορωνοϊό τις τελευταίες ήμέρες σε Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας (δύο) και Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας (ένας ειδικευόμενος). Σήμερα έγινε απολύμανση των χώρων του Κέντρου Υγείας και ελήφθησαν από τον ΕΟΔΥ δείγματα για τη διενέργεια τεστ από όλους τους εργαζόμενους. Τα ααποτελέσματα αναμένονται σήμερα το βράδυ. Το Κέντρο Υγείας λειτουργεί κανονικά. Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής μάλιστα διατύπωσε το αίτημα να κλείσει το Κέντρο Υγείας μέχρις ότου διενεργηθούν τα τεστ στο προσωπικό και βγουν τα αποτελέσματα. Ωστόσο ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης επισημαίνει πως δεν προβλέπεται  το κλείσιμο του Κέντρου και πως το προσωπικό εργάζεται με τα απαραίτητα μέτρα. 

Την ίδια ώρα 8 είναι οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου. Ο ένας νοσηλεύεται με μάσκα σιπάπ στον θάλαμο αρνητικής πίεσης. 

Ως προς τον Άγιο Ανδρέα έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του ειδικευόμενου γιατρού του νοσοκομείου που βγήκε θετικός στον κορωνοϊό.

Στην Αχαΐα το τελευταίο διάστημα καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης επισημαίνει την ανάγκη να τηρούν όλι τα μέτρα ώστε να μην επεκταθεί περαιτέρω ο ιός.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα