Γυναίκα στη Λαμία πήρε τη μάσκα από τα σκουπίδια και τη φόρεσε για να μπει στο λεωφορείο

04.09.2020 / 14:20
γκο-10-1

Iδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι ενημερώσεις από την Ελληνική Αστυνομία σχετικά με τους ελέγχους και τα πρόστιμα για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του νέου κορονοϊού. Μέσα σε αυτά και η χρήση μάσκας, για την οποία οι επιστήμονες προτείνουν να χρησιμοποιείται υποχρεωτικά σύμφωνα με τα τρέχοντα επιδημιολογικά στοιχεία.

Η εικόνα που μετέφερε στο LamiaReport ένας αναγνώστης το μεσημέρι της Παρασκευής (04/09) είναι απλά σοκαριστική. Στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας, στη στάση του Αστικού, σε ώρα αιχμής, μια γυναίκα -γνωστή για τις εξάρτησή της ουσίες- θέλησε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο, αλλά δεν έχει μάσκα. Τότε έκανε… το απλό: έψαξε στα σκουπίδια, βρήκε μία πεταμένη, τη φόρεσε και μπήκε στο όχημα!

Σε περιπτώσεις σαν αυτή, ή ακόμη και άλλων πολιτών που φορούν μια πολυχρησιμοποιημένη μάσκα μιας χρήσεως, την οποία πετούν οπουδήποτε και την πιάνουν με βρώμικα χέρια, ή μια βαμβακερή μάσκα πολλών χρήσεων που δεν την πλένουν όμως ποτέ, γίνεται σαφές ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος -και για τους άλλους. Γενικά, η μάσκα αν δεν χρησιμοποιείτε σωστά, είναι ακόμη πιο επικίνδυνη για μετάδοση όχι μόνο της Covid-19, αλλά και άλλων ιώσεων και μικροβίων που μπορεί να φέρουμε.

πηγή: lamiareport.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα