Γραμμές Τέχνης: Σεμινάρια υποκριτικής

23.09.2020 / 6:57
DSCN1805zoom

Το εργαστήρι υποκριτικής τέχνης των Γραμμών Τέχνης, συνεχίζει τη διαχρονική πορεία του, υπό νέα διεύθυνση, αλλά πάντα με στόχο την ουσιαστική επαφή ανθρώπων με το χώρο του θεάτρου, συνειδητοποιημένων επαγγελματιών ή ερασιτεχνών ηθοποιών, που έχουν ως προτεραιότητα τους τη συνεχή ατομική βελτίωση και την επίμονη σμίλευση μίας επί της ουσίας καλλιτεχνικής προσέγγισης και νοοτροπίας. Μ’ αυτό τον τρόπο παρέχουμε τα απαραίτητα σκαλοπάτια ανόδου στα επίπεδα της σκηνικής και της συναισθηματικής ευφυΐας των συμμετεχόντων, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μίας τοπικής δεξαμενής μερακλήδων και εραστών του θεάτρου, από την οποία θα στελεχώσουμε μελλοντικές παραγωγές, σκηνές, θιάσους, ομάδες, αλλά και θα προετοιμάσουμε κατάλληλα εκείνους που επιθυμούν την περαιτέρω συνέχεια των σπουδών τους…

Η διδασκαλία βασίζεται σε μία σύνθεση σχολών θεατρικής εκπαίδευσης. Περιλαμβάνει τρεις ενότητες και δύο γκρουπ τουλάχιστον (αρχάριοι & προχωρημένοι). Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Δευτέρα απόγευμα στις 18:00-22:30 και αν χρειαστεί, βάσει αριθμού συμμετεχόντων και κανονισμών Covid19, θα προστεθούν γκρουπ κάθε Τετάρτη απόγευμα και Σαββατοκύριακο. Με την ολοκλήρωση της 2ης ενότητας θα ξεκινήσουν πρόβες με σκοπό το ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων, που θα παρουσιαστούν στο χώρο του θεάτρου μας.

Τιμή συμμετοχής ανά μαθητή: 40 ευρώ μηνιαίως

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6937341717                       e-mail: grammestechnis@gmail.com

Διεύθυνση: Μαιζώνος 271 Πάτρα

ΠΡΟΣΟΧΗ! Λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία, ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας…!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΑΡΧΑΡΙΟΙ

Α’ ενότητα:

Σωματικό ζέσταμα – Αναπνοή

Τοποθέτηση και απεύθυνση φωνής

Ατομικός αυτοσχεδιασμός

Το θέατρο στον ενεστώτα

Επικοινωνία – Εμπιστοσύνη

Θέατρο άνευ επιθετικών προσδιορισμών

Αφορμές για θέατρο

Βασικές αρχές θεατρικού ήθους

Β’ ενότητα:

Ο παρτενέρ κι εγώ

Διείσδυση και κατανόηση κειμένου

Ζωή εκτός γραμμών κειμένου

Προσέγγιση ρόλου

Φύσει και θέσει

Ομαδικός αυτοσχεδιασμός

Γ’ ενότητα:

Η παράσταση εντός-εκτός σκηνής

Ατομική και ομαδική πρόβα

Προσωπική προετοιμασία

Ασκήσεις αποφόρτισης

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ

Α’ ενότητα:

Σωματικό ζέσταμα – Αναπνοή (εξελιγμένο)

Τοποθέτηση και απεύθυνση φωνής (εξελιγμένο)

Δραματουργική ανάλυση

Δυναμική των γραμμάτων και των λέξεων

Σκηνικά αντικείμενα

Συνθήκες μαύρου κουτιού

Β’ ενότητα:

Σκηνική γεωμετρία

Ενεργειακή συνύπαρξη

Το ζωντανό θέατρο

Διαχωρισμός ειδών και προσαρμογή υποκριτικής

Ο ηθοποιός μπροστά στην κάμερα

Οντισιόν

Γ’ ενότητα:

Η επαγγελματική παράσταση

Θεόδωρος Κανδηλιώτης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Το 2001 πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και ξεκίνησε τις σπουδές του στην Υποκριτική τέχνη. Αποφοίτησε το 2005 από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη. Από το τελευταίο έτος των σπουδών του ξεκίνησε συνδιδασκαλία με τον κορυφαίο καθηγητή Δημήτρη Ήμελλο. Εργάστηκε κι εργάζεται στο Θέατρο και στο Σινεμά με την καθοδήγηση σημαντικών σκηνοθετών όπως οι Λεβάν Τσουλάτζε, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Εσθέρ Αντρέ Γκονζάλες, Νίκος Κούνδουρος, Μάνος Τσίζεκ, Λίντσεϊ Αλεξενιάν, Νίκος Γραμματικός, Γιάννης Οικονομίδης, Ελένη Σκότη, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Τζόι Νασαουάτι, Γιάννης Ξανθόπουλος, Γιάννης Διαμαντόπουλος, Βασίλης Δούβλης, Χρήστος Στρέπκος κ.α.  Από το 2013 έκανε το ντεμπούτο και ως σκηνοθέτης, έχοντας έκτοτε κάθε σεζόν σκηνοθετική παρουσία. Φέτος επιστρέφει δυναμικά στη γενέτειρα πόλη του, επενδύοντας το προσωπικό του στοίχημα στην αγορά του θεάτρου «Γραμμές Τέχνης», που από την περυσινή σεζόν διακρίθηκε υπογράφοντας τις παραστάσεις «Οιστρογονιάζουσες», «Ολόγυρα ολότελα ολόιδιοι» και «Η εποχή του κυνηγιού».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα