Γιώργος Ρώρος: Η Ώρα Πατρών συναντήθηκε με τον Πρύτανη

06.10.2020 / 8:15
synantisi_me_pritani-scaled

Με σκοπό, να γεφυρωθεί η απόσταση της πόλης μας, από το Πανεπιστήμιο ή του Πανεπιστημίου από την πόλη, αντιπροσωπεία της Ώρας Πατρών με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο και τον δημοτικό σύμβουλο Ρίου, Γιάννη Τσιμπούκη, συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Πρύτανη κ. Μπούρα Χρήστο. Το Πανεπιστήμιο Πατρών αποτελεί εδώ και έξι δεκαετίες (από την έναρξη των προσπαθειών της πόλης για την ίδρυσή του) σημαντικό στοιχείο της πόλης ενώ από την ίδρυσή εδώ και πεντέμισι δεκαετίες, του παίζει πρωτεύοντα ρόλο σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο, έχοντας αναγάγει την περιοχή μας και την πόλη, πρωτοπόρο στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία. Μείζονος σημασίας είναι η συμβολή του στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική πρόοδο της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Στην συνάντηση αφού ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στο έργο του κ. Πρύτανη, θέσαμε τα μεγάλα θέματα της πόλης, αναλύσαμε τις θέσεις μας για το φυσικό αέριο, την υπογειοποίηση του τρένου,  την ίδρυση της νομικής και τη αναγκαιότητα αναβάθμισης του εμπορικού λιμανιού, πέρα από τις σημερινές εγκαταστάσεις. Τονίσαμε την ενεργό δράση και την πρωτοβουλία που οφείλει να αναλάβει το Πανεπιστήμιο στα καθημερινά προβλήματα (κυκλοφοριακό, σύνδεση με τραμ, κ.α.), τη συμβολή του στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας ,την αναβάθμιση του πνευματικού επιπέδου και ζητήσαμε την επικαιροποίηση, της μελέτης διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου.

Τέλος, εκφράσαμε την αμέριστη στήριξή μας την προσπάθεια του κ. Πρύτανη για την ποιοτική αναβάθμιση και λειτουργία του,  με την πλήρη στελέχωση διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και επαρκή χρηματοδότηση από την πολιτεία, για τη διασφάλιση ποιοτικών σπουδών για τους νέους μας.

 Το Πανεπιστήμιο Πατρών, εκτός από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα,  αποτελεί πλέον των άλλων, ένα σημαντικό οικονομικό πνεύμονα για την πόλη.

Ο κ. Πρύτανης ανέλυσε διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πανεπιστημιακή κοινότητα και εξέφρασε την λύπη και την αγανάκτηση του για την αδιαφορία και εγκατάλειψη των τοπικών αρχών Δήμου,Περιφέρειας σε θέματα καθημερινότητας, όπως έργα συντήρησης ασφαλτοτάπητα σε οδούς που χρησιμοποιούν οι τοπικές κοινότητες, στον  φωτισμό τους, στα  αδέσποτα, στην ύπαρξη παράνομων κτισμάτων με τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή, τη συγκοινωνία και άλλα.

Η παράταξή μας, Ώρα Πατρών δεσμεύτηκε, να αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία τα προβλήματα της Πανεπιστημιακής κοινότητα και να ζητά την επίλυσή τους.

Στον επίλογο της συνάντησης,  συμφωνήθηκε ότι καθίσταται φανερή και άμεση η αναγκαιότητα της σύστασης και σύγκλησης της Επιτροπής Διαβούλευσης, που θα αποτελείται από όλους τους φορείς της πόλης, συμπεριλαμβανομένου και του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος,  προκειμένου να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την θετική συμβολή όλων με σκοπό την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα