Γεννηματά: «Να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι για τη Μόρια»

09.09.2020 / 14:28
gennimata

Η Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής.
αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων, όπως τα εθνικά, την πανδημία, την οικονομία δίνοντας παράλληλα μια πρώτη γεύση στην πρόταση των 11 ειδικών για το Ταμείο Ανάκαμψης. Επισης, αναφέρθηκε και στο θέμα της Μόριας και την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης με αποτέλεσμα να υποστεί το ΚΥΤ μεγάλες καταστροφές.
Κατά τη τοποθέτησή της η κ. Γεννηματά επιτέθηκε για τη διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού τόσο στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους αρμόδιους να παραιτηθούν. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στης ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η ΝΔ έδειξε πια καθαρά το πραγματικό πρόσωπό της. Την αναξιοπιστία-την ασυνέπεια-την αναποτελεσματικότητά της. Αλλά και το βαθιά συντηρητικό περιεχόμενο της πολιτικής της. Τα θλιβερά γεγονότα στη Μόρια είναι δυστυχώς απόδειξη της αδυναμίας της. Ένα χρόνο τώρα αντιμετωπίζει με προσωρινά μέτρα, διαχειριστικές λογικές και επικοινωνιακούς όρους το προσφυγικό. Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο των “δομών”. Αδιαφόρησε για την αποσυμφόρηση. Διατήρησε τις συνθήκες “ζούγκλας”. Προσπάθησε να κρύψει το διογκούμενο πρόβλημα. Οι υπεύθυνοι πρέπει σήμερα να παραιτηθούν. Και σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα πρέπει να πάψει να σηκώνει όλο το βάρος της υποδοχής των αιτούντων άσυλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Εδώ και τώρα πρέπει να ξεκινήσει μαζικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης, αναλογικά σε όλα τα κράτη μέλη. Η ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της».
Η κυρια Γεννηματά, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, και το κλείσιμο του κύκλου του τεχνητού δίπολου Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας «τώρα που η κοινωνία ζητα μεγάλες προοδευτικές αλλαγές, το Κίνημα Αλλαγής, διεκδικεί και κερδίζει τον χώρο αυτόν, ανασυγκροτώντας τον παράλληλα. Ανοίγεται διάλογος με την κοινωνία, μιλώντας για την οικονομία που διασφαλίζει την εργασία, την ανάπτυξη με κοινωνική προστασία, και ανισότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν».
Μιλώντας για το σχέδιο των 11 και τις προτάσεις του κόμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης, η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε ότι «είναι μια ιστορική ευκαιρία για τη χώρα μας που πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά. Στόχος δικός μας είναι «κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, κανένα ευρώ χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα», όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ειναι «μια τολμηρή, συστηματική και μελετημένη δουλειά που αξιοποίησε τις μέχρι τώρα προγραμματικές και νομοθετικές μας προτάσεις . Και έχει λάβει υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία».
Το Κίνημα Αλλαγής, τόνισε η κυρια Γεννηματά, άνοιξε διάλογο για μια ακόμη φορά με τους παραγωγικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα