Βαγγέλης Κατσακούλης: Αχαρτογράφητο το δίκτυο Ρίου

10.08.2020 / 5:27
CACHE_650X650_1_588467
Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις Δήμου και ΔΕΥΑ Πάτρας στην περιοχή του οικισμού Αγ. Γεώργιος, στο κέντρο της κοινότητας του Ρίου και η ελπίδα είναι πλέον να εκλείψουν, τουλάχιστο για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, τα προβλήματα ελλιπούς υδροδότησης, με διακοπές νερού και χαμηλή πίεση.
Τα έργα που ξεκίνησαν τη Δευτέρα με μια 15ωρη διακοπή υδροδότησης στο σύνολο της περιοχής Ρίον – Καστελόκαμπος και ολοκληρώθηκαν χθες, είχαν ως στόχο να γίνει ένα ‘bypass’ στην καρδιά του προβληματικού αυτού δικτύου.
«Εγιναν κάποιες νέες διακλαδώσεις ώστε, με εναλλακτικές διαδρομές, να μην υπάρχει πίεση και βλάβες στην περιοχή προς το κέντρο του Ρίου. Η καθυστέρηση των εργασιών όπως εξήγησε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, είναι πως το δίκτυο του πρώην Δήμου Ρίου παραμένει αχαρτογράφητο, με αποτέλεσμα παρεμβάσεις βελτιωτικές να απαιτούν χρόνο» αναφέρει ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας του Ρίου Βαγγέλης Κατσακούλης.
Εκ μέρους της τοπικής κοινότητας και των κατοίκων που το προηγούμενο διάστημα βγήκαν κυριολεκτικά στα κάγκελα για το καλοκαιρινό μαρτύριο της… σταγόνας, υπάρχει αναμονή. Αλλά και αισιοδοξία ότι θα εξομαλυνθεί η κατάσταση που, για μια ακόμη φορά, οδήγησε σε επανάληψη σκηνικών που παρομοιάζουν με εμφύλιο για το νερό!
«Οσο πιο πολλές νέες διακλαδώσεις, τόσο καλύτερα σε σχέση με την πίεση στις βρύσες για όλο το διαμέρισμα του Ρίου, ελπίζουμε να λάβουν τέλος τόσο οι διαμαρτυρίες όσο και οι τοπικές διενέξεις, σε Ρίο και Καστρίτσι σε σχέση με τη διαχείριση του νερού» αναφέρει ο αντιδήμαρχος.
Επισημαίνοντας ακόμη ότι θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί άμεσα το έργο χαρτογράφησης του δικτύου, από τον Καστελόκαμπο έως και τη Ροδινή.
«Το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν γνωρίζουμε που βρίσκονται οι σωλήνες, δημιουργεί προβλήματα καθώς από τη μια εκσυγχρονίζουμε το δίκτυο αλλά από την άλλη, απειλούμαστε με νέες αστοχίες που μπορεί να εκθέσουν στο πρόβλημα άλλες περιοχές, εν μέσω μάλιστα δύσκολων εποχών όπως το καλοκαίρι» τονίζει ο κ. Κατσακούλης.
Ο αντιδήμαρχος ανέλαβε μάλιστα πρωτοβουλία καλώντας τους κοινοτάρχες, έως τα Αραχωβίτικα αλλά και τη Ροδινή, να συνδράμουν ώστε να υπάρξει μια σαφής αποτύπωση της κατάστασης αλλά και των αναγκών.
«Η σύνδεση της Δημοτικής Ενότητας του Ρίου με το κεντρικό δίκτυο της Πάτρας και η υδροδότηση από το Ρίο είναι μια λύση μακροπρόθεσμη όσον αφορά την ποιότητα και την επάρκεια του νερού στο δίκτυο. Πρέπει να δούμε σημειακά, εντός της επόμενης διετίας, ποια είναι τα σημειακά προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν, παλιές διακλαδώσεις και σωλήνες που θα πρέπει να αντικατασταθούν. Πιθανότατα να υπάρχουν ακόμη και σωλήνες αμιάντου σε περιοχές όπου δεν έχουμε παραλάβει κάποια αρχεία τα οποία να αποτυπώνουν πλήρως την κατάσταση» καταλήγει ο κ. Κατσακούλης.

 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα