Αχαϊα: Υπό έλεγχο κρίνεται η κατάσταση στα σχολεία από τις αρχές Πολιτικής Προστασίας.

15.10.2020 / 6:24
ÅÔÏÉÌÁ ÔÁ Ó×ÏËÅÉÁ ÍÁ ÕÐÏÄÅ×ÔÏÕÍ ÔÏÕÓ ÌÁÈÇÔÅÓ ÔÇ Ó×ÏËÉÊÇ ×ÑÏÍÉÁ 2020-2021 ÌÅ ÐÑÏÄÉÁÃÑÁÖÅÓ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÁÐÏ ÔÏÍ COVID-19

Ενας μήνας συμπληρώθηκε χθες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα δεδομένα δείχνουν ότι αφενός τα μέτρα εφαρμόζονται πλήρως στις σχολικές μονάδες και αφετέρου δεν υπάρχει τάση μεταδοτικότητας του ιού μεταξύ των μαθητών.
Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι στην Αχαΐα στις έξι σχολικές μονάδες που καταγράφηκαν κρούσματα (Δημοτικό Σχολείο Αγίου Βασιλείου, 8 Λύκειο, 13ο Δημοτικό Σχολείο, Δημοτικό Σχολείο Λακόπετρας, Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας, Γυμνάσιο – Λύκειο Ριόλου) δεν επεκτάθηκαν σε κανέναν μαθητή ή εκπαιδευτικό πέραν των μεμονωμένων διαγνωσμένων που αποδεδειγμένα κόλλησαν τον ιό στο οικείο τους περιβάλλον. Τα μέτρα που ελήφθησαν, και στις έξι σχολικές μονάδες, αποδείχτηκαν αποτελεσματικά.
Εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς, ΕΟΔΥ, 6η Υγειονομική Περιφέρεια, Διεύθυνση Υγείας Περιφέρειας συνεργάστηκαν κι έτσι έχουμε θετικό πρόσημο μέχρι στιγμής στο θέμα αυτό. Βέβαια καθοριστικής σημασίας είναι η απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας στο σύνολο των σχολικών μονάδων. Κάτι που μας έχει επισημάνει ο περιφερειακός διευθυντής της Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας τηρεί με απόλυτη ευλάβεια όλα τα μέτρα. Και σε αυτό προσαρμόζονται γονείς και μαθητές.Υπενθυμίζεται πως για κάθε μεμονωμένο κρούσμα ακολουθεί η αναστολή λειτουργίας του τμήματος για 14 ημέρες.
Υπό έλεγχο κρίνεται, σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση στα σχολεία από τις αρχές Πολιτικής Προστασίας.
«Από τα έως τώρα επιδημιολογικά στοιχεία, είναι πασιφανές ότι δεν προκύπτει τάση μεταφοράς του νέου κορονοϊού μεταξύ μαθητών, και δεν παρατηρούνται ενδείξεις διασποράς του στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα. Φαίνεται ότι τα σχολεία αποτελούν ένα ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον», δήλωσε σχετικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

εφ. Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα