Αχαϊα: Πώς λειτουργούν θέατρα, σινεμά και χώροι διασκέδασης

13.10.2020 / 6:33
unnamed-9

Τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, σημαίνουν πως τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και οι χώροι συναυλιών και λοιπών πολιτιστικών εκδηλώσεων λειτουργούν με διαφορετικούς περιορισμούς ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο.

Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο επιτρέπεται να λειτουργούν κινηματογράφοι, θέατρα, συναυλιακοί χώροι, μουσικές σκηνές και μουσεία ανακοίνωσε η Κυβέρνηση βάσει του «Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19», ενός πίνακα που παρέχει πρωτόκολλα λειτουργίας ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα είναι μεταβαλλόμενα και αλλάζουν ή μένουν σταθερά ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η Αχαΐα βρίσκεται στο επίπεδο 3, ενώ ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.

Η πληρότητα, η αναλογία ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο και οι απαγορεύσεις αλλάζουν από το επίπεδο 1 (ετοιμότητας), στο επίπεδο 2 (επιτήρησης). Ακόμα περισσότεροι περιορισμοί τίθενται στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) ενώ στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) προβλέπεται σε κάθε περίπτωση αναστολή των εκδηλώσεων.

Στους συναυλιακούς χώρους, τις θεατρικές παραστάσεις και λοιπές εκδηλώσεις επιτρέπονται μόνο καθήμενοι. Στους κινηματογράφους, για τα επίπεδα 1, 2 και 3, η πληρότητα κυμαίνεται από 65% στο 50% και στο 30% αντίστοιχα. Το ίδιο ισχύει και για τα θέατρα και τους συναυλιακούς χώρους. Ωστόσο ειδικά για τις μουσικές σκηνές, η πληρότητα είναι 50% και στο επίπεδο 1 και στο επίπεδο 2 για χώρους άνω των 300 ατόμων. Στο επίπεδο ετοιμότητας 1 μπορούν να κλείνουν στη 1 τα ξημερώματα, στο επίπεδο 2, στις 12:30 π.μ. και στο επίπεδο 3, ακριβώς τα μεσάνυχτα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα