Αχαϊα – Προσαγωγή ατόμου για τη φωτιά στον Μικρό Ποντιά Καλαβρύτων

02.09.2020 / 14:55
γκο-4

Άνδρας που φέρεται να ευθύνεται για την πρόκληση πυρκαγιάς σε δασική περιοχή ανάμεσα στον Μικρό Ποντιά Καλαβρύτων και τον Προφήτη Ηλία, έχει προσαχθεί από τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες  αναμένεται η απόφαση του Εισαγγελέα Καλαβρύτων σχετικά για το εάν θα δικαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου ή θα αφεθεί ελεύθερος και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Υπενθυμίζεται πως ο άνδρας εκτελούσε εργασίες σε εξωκλήσι της περιοχής, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου ένα τέταρτο μετά τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης, έχει τεθεί ύπο έλεγχο – δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο –  μετά τη μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση των επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στην περιοχή παραμένει ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού σε εστίες φωτιάς που δεν είναι προσβάσιμες από τα πεζοπόρα τμήματα, το οποία συνεχίζουν να επιχειρούν με στοχο την πλήρη οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Συντονιστή των Πυροσβεστικών Υπηρεσίων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων Γιάννη Πετρούτσο, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 3 πεζοπόρα τμήματα με 24 άνδρες, ενώ από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν 2 ελικόπτερα της πυροσβεστικής και 3 αεροσκάφη (1 καναντέρ, 2 πεζετέλ).

 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα