ΑΧΑΪΑ: Κινδύνευσε έγκυος για μία ένεση

03.08.2020 / 8:14
CACHE_650X650_1_587678
Η  διαμαρτυρία – που να σημειωθεί κρίνεται από ιατρικής άποψης πολύ σοβαρή- αφορά σε περιστατικό που έγινε στο Κέντρο Υγείας Ακράτας. Παραθερίστρια, δύο μηνών έγκυος, με ελαφρά αιμοραγία, απευθύνθηκε εκεί για ιατρική παρίθαλψη, αφού πρώτα ο γυναικολογος της από την Αθήνα, με τον οποίο αμέσως επικοινώνησε τηλεφωνικά, την παρέπεμψε για να της κάνουν ένεση, ώστε να μην κινδυνεύσει το μωρό.
Όπως περιγράφει η παθούσα, στα επείγοντα που πήγε δεν υπήρχε ασθενής και μία ιατρός (χωρίς να την κατονομάζει), αφού της μετέφερε το λόγο της επίσκεψής της, μπήκε σε μία δικαδικασία μη αναμενόμενη, όπως λέει: «Για να πειστεί, με έβαλε να βγάλω το εσώρουχό μου για να δει ότι πράγματι έχω αίμα. Όταν το διαπίστωσε, αρνήθηκε παραταύτα να μου κάνει την ένεση που είχα αγοράσει καθ’ υπόδειξη του ιατρού μου, ζητώντας χαρτί από αυτόν. Όταν και πάλι επέμεινα και την παρακάλεσα να μου την κάνει, αυτή μου είπε να πάω στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο».
Η ασθενής έβαλε την ιατρό να της δώσει αυτή χαρτί ότι θα’ ναι υπεύθυνη για ό,τ συμβεί στο κυοφορύμενο μωρό της αλλά και στην ίδια, χωρίς να΄ναι γνωστή η συνέχεια και η κατάληξη .
Η διοίκηση του Κ.Υ δεν έδωσε καμία απάντηση, ενώ ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης,   είπε ότι δεν έχει περιλέλθει σε γνώση του η καταγγελία, αλλά εάν η εγκυμονούσα του την κομίσει, αμέσως θα διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ (ένορκη διοικητιική εξέταση).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα