Αχαΐα: 48 ώρες απαγόρευση τη νύχτα με μάσκα παντού και μετά όλα στο… κίτρινο

23.10.2020 / 18:44
gko-17-1

Εκεί που ολόκληρη η Αχαΐα ετοιμαζόταν από το πρωί του Σαββάτου να ζήσει μια μικρή προσομοίωση της ανοιξιάτικης καραντίνας, οι ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας προκάλεσαν στιγμιαία παγωμάρα και στη συνέχεια χαμόγελο στους κατοίκους της περιοχής.

Από τη Δευτέρα ισχύει η μετάπτωση της Αχαΐας από το επίπεδο 3 (πορτοκαλί) στο επίπεδο 2 (κίτρινο). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα νέα αυστηρά μέτρα θα εφαρμοστούν ΜΟΝΟ για 48 ώρες, δηλαδή από τις 6 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Η μετάπτωση του επιπέδου επιφυλακής της περιοχής προέκυψε ύστερα από τα δεδομένα που συνυπολογίζει ο ειδικός αλγόριθμος της Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος “διαβάζει” αριθμούς όπως ο σχετικά χαμηλός αριθμός κρουσμάτων των περασμένων ημερών (μέχρι την Τετάρτη ήταν μονοψήφιος). 

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει η επιφυλακή, γι’ αυτό και ο ιατρικός κόσμος της περιοχής είναι συγκρατημένα αισιόδοξος.

Ήδη την τελευταία εβδομάδα, ο αριθμός των νοσηλευομένων στο Ρίο δοκιμάζει τις αντοχές του Νοσοκομείου. Μάλιστα, εξετάζεται πια το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να γίνει εφαρμογή σχεδιασμού όπως στο πρώτο κύμα της πανδημίας, με την κλινική ΩΡΛ να αδειάζει και να μετατρέπεται σε κλινική νοσηλείας για περιστατικά COVID-19.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα