Αχαΐα: 33 σχολεία σε κατάληψη – Εντάσεις μεταξύ μαθητών και καθηγητών

30.09.2020 / 8:13
katalipsi-sxoleio

Υπό κατάληψη εξακολουθούν να βρίσκονται και σήμερα, 33 σχολεία στην Αχαΐα. Το κύμα καταλήψεων που ξέσπασε σε ολόκληρη την Ελλάδα εξαιτίας των μέτρων προστασίας από την πανδημία που ζητούν οι μαθητές δεν έχει κοπάσει.

Σε κάποιες περιπτώσεις σημειώνονται και εντάσεις. Μαθητές σε ΕΠΑΛ της Πάτρας καταγγέλλουν ότι Διευθυντής πήδηξε τα κάγκελα, μπήκε μέσα στο σχολείο, πήρε όλα τα απουσιολόγια και τα πήρε σπίτι του προκειμένου να βάλει απουσίες επειδή το σχολείο τελεί υπό κατάληψη.

Σε κάποιες περιπτώσεις διευθυντές σχολείων προσπαθούν να κάνουν διάλογο με τους μαθητές.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι καταλήψεις έχουν ως αιτήματα, μεταξύ άλλων την μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη, προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Γονείς καλούν τον εισαγγελέα

Μηνυτήρια αναφορά υπέβαλαν προχθές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας, γονείς μαθητών από σχολείο που τελεί υπό κατάληψη, από τις 17 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία μικρής ομάδας μαθητών, αλλά και αγνώστων ατόμων, όπως υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες.

Αποτέλεσμα είναι οι μαθητές να έχουν χάσει ήδη πολλές μέρες μαθημάτων και να κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα περισσότερες, να δημιουργούνται προστριβές και φιλονικίες μεταξύ των γονέων αλλά και μεταξύ των μαθητών, με κίνδυνο επεισοδίων και γενικότερα να διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Οι γονείς ζητούν από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας, να λάβει υπόψη ότι, για την κατάληψη, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχολικού οργάνου, που να την εγκρίνει, όπως συνέλευση μαθητών ή Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου, που σε κάθε περίπτωση δεν έχει συγκροτηθεί, ενώ είναι προφανείς άλλες σκοπιμότητες πολιτικές και μη, που έχουν οδηγήσει άγνωστα πρόσωπα να υποκινούν τους μαθητές, στη διενέργεια αυτών των καταλήψεων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα