Αχαΐα: Φόβος και επιφυλακή για τα ιδρύματα

01.09.2020 / 5:39
190419205446_paxysarkia_test-1280x720-1
Σε γηροκομεία και ιδρύματα εστιάζεται πλέον η προσοχή των υγειονομικών και άλλων φορέων. Από επισταμένο έλεγχο θα περνούν όλοι οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν από διακοπές πριν περάσουν το κατώφλι των μονάδων αυτών.
Οι συνεχείς καταγραφές που υπάρχουν κυρίως σε γηροκομεία νέων κρουσμάτων και θανάτων σε φιλοξενούμενους σε αυτά επιβάλλει την οχύρωσή τους.
Ο ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας έχουν δώσει σαφείς κατευθύνσεις διότι είναι πολύ εύκολο να περάσει ο ιός στους χώρους αυτούς και να προκαλέσει πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα.
Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια αλλά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις διοικήσεις των δομών αυτών ώστε να επικαιροποιούνται τα μέτρα προφύλαξης.
«Ολο το προσωπικό που εργάζεται στις δομές αυτές περνάει από τεστ ελέγχου στη Μονάδα του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέας. Οι οδηγίες μας είναι απόλυτα σαφείς. Δεν θα περάσει εργαζόμενος το κατώφλι των ιδρυμάτων ένα δεν έχει αρνητική απάντηση στο τεστ ελέγχου» μας επισήμανε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.
Ο ίδιος τόνισε ότι απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή διότι ένας ασυμπτωματικός ασθενής μπορεί να πυροδοτήσει μία ολόκληρη δομή και να μολύνει φιλοξενούμενους και εργαζόμενους.
Επί ποδός και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για όλες τις δομές της. «Προχωράμε τη συνεργασία μας με την 6η ΥΠΕ, το πανεπιστήμιο και τον Ιατρικό Σύλλογο ώστε να αυξηθούν τα τεστ ελέγχου σε όλες τις κλειστές μονάδες» μας είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος.
εφ. Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα