Αχαΐα: Η αυξητική τάση της διασποράς ανησυχεί τους ειδικούς-Τα περισσότερα κρούσματα δεν ξέρουν από που έχουν προσβληθεί

01.10.2020 / 4:34
Ï ÕÐÏÕÑÃÏÓ ÕÃÅÉÁÓ ÓÔÇ ÊÉÍÇÔÇ ÏÌÁÄÁ ÔÏÕ ÅÏÄÕ ÓÔÇ ÐËÁÔÅÉÁ ÊÕØÅËÇÓ

Αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς σε ότι αφορά τα κρούσματα στην περιοχή μας, στην Πάτρα και την Αχαΐα, δεν είναι τόσο η αύξηση του αριθμού τους που έτσι και αλλιώς είναι ελεγχόμενη, αλλά η αυξητική τάση της διασποράς.

Ανάμεσα στα κρούσματα που έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες ημέρες, από το Σάββατο και μετά, υπάρχουν περιπτώσεις που οι παθόντες δεν γνωρίζουν από πού έχουν προσβληθεί.

Περιπτώσεις όπως ο γιατρός στο Κέντρο Υγείας στη Χαλανδρίτσα, ο καθηγητής στην Κάτω Αχαΐα, ο συνεργάτης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ή ακόμα και ο γνωστός Πατρινός δικηγόρος.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου, είναι ανησυχητικό γιατί δείχνει μία ύπουλη και επικίνδυνη στάση του κορωνοϊού, που αν συνεχιστεί, μπορεί να γίνει επιθετική με ότι αυτό συνεπάγεται.

«Είναι κάτι που παρακολουθούμε και μας ανησυχεί ιδιαίτερα το θέμα των κρουσμάτων αυτών που δεν γνωρίζουν από που έχουν κολλήσει τον ιό.

Πέρα από τα υπόλοιπα, είναι ένα θέμα που μας δυσκολεύει στην ιχνηλάτηση και κατά συνέπεια στην προσπάθεια που γίνεται για να περιορίσουμε τη διασπορά».

Μέχρι σήμερα το κλειδί στην ομαλή υγειονομική πορεία που είχε η περιοχή μας παρόλο που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, ήταν οι σωστές ιχνηλατήσεις, ο άμεσος περιορισμός των ύποπτων κρουσμάτων και η μείωση της διασποράς.

Στοιχεία που δεν θα πρέπει να χάσουμε στη συνέχιση της μάχης που δίνουμε με την πανδημία. «Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε όλοι μας είναι να τηρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη συνέπεια τα μέτρα και να δείξουμε την ανάλογη προσοχή σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας» καταλήγει η κ. Μαστοράκου. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα