Αχαΐα: Επανέρχονται τα δρομολόγια προς Κάτω Αχαΐα; – Οι προσπάθειες του ΟΣΕ

04.10.2020 / 8:45
γκο-1-136

Διαφορετική τροπή προσλαμβάνει -μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες- η ξαφνική και όλως αρνητική εξέλιξη, που ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για ολοκληρωτική διακοπή των πρόσφατων νέων δρομολογίων Πάτρα -Κάτω Αχαΐα- Πάτρα, λόγω αδυναμίας ωριαίων διαδρομών, αλλά και τεχνικής ακαταλληλότητας σε τμήματα της γραμμής του Προαστιακού σιδηρόδρομου.

Μετά το σάλο που προκάλεσε η καθυστερημένη αυτή απόφαση, σε Περιφέρεια και Δήμο Δυτικής Αχαΐας, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Θανάσης Κοτταράς, με αποκλειστικές του δηλώσεις στην «Π», λέει ότι από τον οργανισμό η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ζήτησε ποτέ κάτι, τεχνικής φύσεως, ότι η γραμμή δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και κατά συνέπεια τη Δευτέρα έχει καλέσει στο γραφείο του την ηγεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να βρουν άμεση λύση.

«Η πολιτική του υπουργείου Μεταφορών είναι το τρένο από την Πάτρα να φτάνει στην Αχαγιά, με μελλοντικό σχεδιασμό για επέκταση προς Πύργο και Καλαμάτα. Έστω και 2 ή 4 δρομολόγια την ημέρα θα πιέσουμε να επανέλθουν, αν πράγματι δεν είναι εφικτή η εκτέλεση των ωριαίων» δηλώνει ο κ. Κοτταράς.

Στην ίδια κατεύθυνση και οι δηλώσεις του Τεχνικού του ΟΣΕ Πάτρας Χρήστου Οικονόμου, που δεν αναφέρεται  για οριστική διακοπή των δρομολογίων, αλλά για προσωρινή, αφού πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες, όπως για παράδειγμα η άρση του ορίου ταχύτητας του συρμού στη θέση «Τσαούση», μετά από εισαγγελική οδηγία, για λόγους ασφάλειας.

Πηγή: Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα