Αχαΐα: Για το σαββατοκύριακο, μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας

24.10.2020 / 4:52
koronoios-athina-maska

Από σήμερα Σάββατο στις 6 το πρωϊ ξεκινά η εφαρμογή των απαγορευτικών μέτρων και για την Αχαϊα. Από το πρωϊ δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούμε σε εξωτερικούς χώρους χωρίς την χρήση μάσκας, αλλά και στους εσωτερικούς. Ενώ στις 12.30  μετά τα μεσάνυχτα και μέχρις τις 5 το πρωϊ θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και μόνο για έκτακτες ανάγκες θα υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης. 

Ωστόσο, μειώνεται από την Δευτέρα το επίπεδο συναγερμού από «πορτοκαλί» σε «κίτρινο» στην Αχαΐα και σε ακόμη 8 περιοχές της χώρας.

Στο επίπεδο 2 (επιτήρησης), από το επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) μπαίνει από το πρωί της 26ης Οκτωβρίου η Πάτρα όπως και ολόκληρος ο Νομός.

Όπως έγινε γνωστό από τον Νίκο Χαρδαλιά , το επίπεδο συναγερμού πέφτει κατά μία βαθμίδα σε Αχαΐα, Ηράκλειο, Καρδίτσα, Ζάκυνθο, Κέα, Κύθνο, Λέσβο, Μύκονο και Σάμο

Ηδη οι περιοχές στις οποίες η εξέλιξη της πανδημίας πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αποτυπώνονται στον χάρτη της Πολιτικής Προστασία στο διαδίκτυο.

Κατά συνέπεια τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα ισχύσουν στην Πάτρα και την Αχαΐα το Σαββατοκύριακο και θα “χαλαρώσουν” την Δευτέρα οπότε και θα πάψει να εφαρμόζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα