Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Ο Πομπέο δεσμεύθηκε οι ΗΠΑ να μην εγκαταλείψουν Ελλάδα και Κύπρο

27.09.2020 / 6:12
elpidoforos-arxiepiskoposamerikihs

Τη διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ δεν εγκαταλείψουν την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και ότι θα διατηρήσουν ισχυρή παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος από τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο λίγο πριν από την επίσκεψη αυτού στην Ελλάδα. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μέσω του απεσταλμένου του στη Νέα Υόρκη ο κκ. Ελπιδοφόρος είπε: “Νομίζω ήδη η αμερικανική πλευρά έχει κάνει σαφές ότι δεν επιθυμεί οποιαδήποτε στρατιωτική απειλή ή οποιαδήποτε στρατιωτική δραστηριότητα για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου και Τουρκίας. Και αυτό το έκανε η Αμερική με τον πιο ηχηρό και σαφή και ξεκάθαρο τρόπο”.

“Έδειξε να κατανοεί αλλά και να συμμερίζεται τις ανησυχίες των Ελληνοαμερικανών και με διαβεβαίωσε ότι η Αμερική δεν θα φύγει από την ανατολική Μεσόγειο ούτε θα εγκαταλείψει την Ελλάδα ούτε την Κύπρο, αλλά θα είναι εκεί παρούσα, ισχυρή και αυτή δεν είναι μια προσωρινή επιλογή των ΗΠΑ αλλά μια μακρόπνοη στρατηγική να είναι παρούσα, δυνατή στην περιοχή για να εξασφαλίζει την ειρήνη”

Σχετικά με το μέλλον των διερευνητικών επαφών είπε: “Ο κ. Πομπέο φαίνεται ότι είναι αισιόδοξος για το μέλλον αλλά η αισιοδοξία αυτή πρέπει να τη διασφαλίσει, όπως και το κάνει και με περισσότερη δράση και με περισσότερη πίεση, η οποία φαίνεται από την επίσκεψή του την επικείμενη στην Ελλάδα” είπε στον ΑΝΤ1 ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα