ΑΡΠΑ: «Αποπέμψτε τον Χρυσαυγίτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας»

10.10.2020 / 10:50
dwjvcdyrnt5f8180562447c

Θέμα αποπομπής από το Περιφερειακό Συμβούλιο του μέλους της Χρυσής Αυγής και μέλους του σώματος Ανδρέα Νικολακόπουλου, ο οποίος συμμετέχει επίσης και στην 6μελή γνωμοδοτική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 1821, τίθεται μετά και τη δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.  Την αποπομπή του Ανδρέα Νικολακόπουλου ζήτησε καταρχάς με επιστολή της η Αριστερή Παρέμβαση Αντικαπιταλιστικής Κίνησης (ΑΡΠΑ) στη Δυτική Ελλάδα, ενώ χθες βράδυ εκδόθηκε αντίστοιχη ανακοίνωση και από την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

Υπενθυμίζουμε ότι στις περιφερειακές εκλογές του 2019 ο Ανδρέας Νικολακόπουλος ήταν επικεφαλής της παράταξης «Πατριωτική Αυγή» και εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος. Μάλιστα στα προεκλογικά του φυλλάδια δηλωνόταν ξεκάθαρα ότι η παράταξή του εκπροσωπεί την Χρυσή Αυγή, ενώ ήταν και υποψήφιος βουλευτής με την Χρυσή Αυγή.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για την επιστολή της παράταξης ΑΡΚΑ, η οποία υπογράφεται από το μέλος της Χρήστο Κοσίνα, σύμφωνα με την οποία ζητείται η αποπομπή του Ανδρέα Νικολακόπουλου από το σώμα. Επιπλέον ο κ. Κοσίνας ζητά από όλες τις παρατάξεις να μην κάνουν πλέον αποδεκτή τη συμμετοχή κανενός μέλους της Πατριωτικής Αυγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σε αντίστοιχη περίπτωση στον Δήμο της Αθήνας λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο έκρινε ένοχους τους πρώην βουλευτές και τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, σφραγίστηκαν τα γραφεία της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα» με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις των υπόλοιπων παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. 

Το προεκλογικό φυλλάδιο του Ανδρέα Νικολακόπουλου

ΑΡΠΑ: «Αποπέμψτε τον Χρυσαυγίτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας» 2

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα