Απόψε η συναυλία της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών για την Πόλη με τον Μανώλη Μητσιά

30.09.2020 / 15:55
γκο-1-180

Συγγνώμη Πόλη” μου είναι ο τίτλος της συναυλίας που διοργανώνει απόψε η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, με τον Μανώλη Μητσιά να μας ταξιδεύει με τη μαγική του φωνή μέσα στο χρόνο και στα μέρη εκείνα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, όπου η Κωνσταντινούπολη ήταν η Βασιλεύουσα.

Η συναυλία θα περιλαμβάνει έναν κύκλο τραγουδιών από παραδοσιακά, αλλά και σύγχρονα τραγούδια, έχοντας σαν πυρήνα τους την Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο, ενώ θα υπάρχει πέρα από τη μουσική και ένα αφηγηματικό πλαίσιο που θα βάζει τον ακροατή στο πνεύμα της εκδήλωσης. 

Ο Μανώλης Μητσιάς θα ανέβει στη σκηνή του κλειστού γηπέδου της Περιβόλας του Απόλλωνα Πατρών, από όπου θα γίνει η συναυλία, χωρίς όμως να υπάρχει κοινό, εξαιτίας των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας.

Το κοινό, ωστόσο, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη συναυλία και τη φωνή του μεγάλου τραγουδιστή, μέσω της τηλεόρασης του Λύχνου που θα τη μεταδώσει ζωντανά στις 20:00.

Η συναυλία γίνεται σε μία ιδιαίτερη συγκυρία για τη χώρα, σε μία περίοδο όπου η τουρκική προκλητικότητα έχε φτάσει το «κόκκινο».

Εξάλλου, έχει προηγηθεί η βεβήλωση του ιερού συμβόλου της Κωνσταντινούπολης και του Ελληνισμού, με την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφιά σε τζαμί.

Στο πλευρό του Μανώλη Μητσιά θα είναι ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου (πρωτοψάλτης και χοράρχης διεθνούς φήμης με πολλές διακρίσεις), ενώ σε ρόλο αφηγητή θα είναι ο στιχουργός και δημοσιογράφος Κώστας Μπαλαχούτης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα