Αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής μετά από κρούσμα κορονοϊού

22.09.2020 / 16:19
European Council President Charles Michel, German Chancellor Angela Merkel and Turkish President Tayyip Erdogan attend a video conference

Την αναβολή της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που ήταν να γίνει 24 και 25 Σεπτεμβρίου λόγω κρούσματος κορονοϊού ανακοινωσε η ΕΕ. Η Σύνοδος όπως ανακοινώθηκε θα γίνει την 1η και 2 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, σήμερα έγινε γνωστό ότι ένας υπάλληλος της ασφάλειας του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον οποίο είχε στενή επαφή, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και για τον λόγο αυτό ο Σαρλ Μισέλ υποβλήθηκε σε τεστ. 

Όπως έγινε επίσης γνωστό ο Μισέλ ήταν αρνητικός στο τεστ για κορονοϊό σε εξετάσεις που υποβλήθηκε την Δευτέρα. Ωστόσο, σεβόμενος τη βελγική νομοθεσία θα μπει σε εθελοντική καραντίνα.

Κάποιοι ήδη βλέπουν ότι είναι πολύ βολικό ως πρόσχημα το κρούσμα κορονοϊού με σκοπό να κερδηθεί χρόνος καθώς το κύριο αντικείμενο της Συνόδου θα ήταν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Η ανακοίνωση μάλιστα έγινε λίγες ώρες μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν η Ανγκελα Μέρκελ και ο Σαρλ Μισέλ με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Για την τηλεδιάσκεψη αυτή τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος όσο και ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου ήταν φειδωλοί για το τι συζητήθηκε σε αντίθεση με τον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος μέσα σε διάστημα μιας ώρας παρουσίασε δυο πρόσωπα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα