Αλλάζει ο καιρός από τα βορειοδυτικά – Πως θα κινηθεί η κακοκαιρία

15.10.2020 / 20:04
γκο-1-198

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από απόψε στα βορειοδυτικά  και αύριο το βράδυ στη βορειοανατολική χώρα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η νέα διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα από την Κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικότερα και επηρεάσει τη Βορειοδυτική Ελλάδα. Η διαταραχή αυτή σε πρώτη φάση θα προκαλέσει φαινόμενα στο Ιόνιο (κυρίως στις βορειότερες περιοχές του) , την Ήπειρο και πιθανόν την Δυτική Στερεά.

744647_50b352c013-902177f218d78419.jpg

Σε δεύτερη φάση, πό τη νύχτα της Πέμπτης θα επηρεαστούν κυρίως τα νησιά του Βορείου Ιονίου, η Ήπειρος και σταδιακά η δυτική Στερεά, ενώ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής.

Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής θα επηρεαστεί η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με εξασθένηση των φαινομένων τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. 

Η ΕΜΥ δημοσίευσε και τους χάρτες επικινδυνότητας που οριακά φτάνουν σε πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού και κατά κύριο λόγο οι περισσότερες περιοχές βρίσκονται μέσα στα κίτρινα όρια.

h1.jpg
h2.jpg

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα