ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ: Δείτε τι πρότεινε για τον COVID 19 σε όσους… αμφισβητούν

08.08.2020 / 5:28
117567856_3197169513682516_1632233683202161581_n

Εγραψε ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης: Με αφορμή την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στην χώρα μας εξαιτίας της επιπόλαιης συμπεριφοράς διαφόρων συμπολιτών μας σας προτρέπω να διαβάσετε τα παρακάτω:

Φανταστείτε μια στιγμή που γεννήθηκες το 1900.
Όταν είσαι 14 αρχίζει ο Α ‘ Παγκόσμιος Πόλεμος και αυτός τελειώνει όταν είσαι 18 με θάνατο 22 εκατομμυρίων.

Λίγο μετά, μια παγκόσμια πανδημία, η ισπανική γρίπη, σκοτώνει 50 εκατομμύρια ανθρώπους. Βγαίνεις ζωντανός και σώος, είσαι 20 χρονών.

Τότε στα 29 σου, επιβιώνεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε με την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, προκαλώντας πληθωρισμό, ανεργία και λιμό.

Στις 33, οι Ναζί έρχονται στην εξουσία.
Είσαι 39 όταν αρχίζει ο Β ‘ Παγκόσμιος Πόλεμος και τελειώνει όταν είσαι 45 Κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, πεθαίνουν 6 εκατομμύρια Εβραίοι. Θα υπάρξουν πάνω από 60 εκατομμύρια θάνατοι συνολικά.

Όταν είσαι 52 ξεκινά ο Πόλεμος της Κορέας.

Όταν είσαι 64, ο πόλεμος του Βιετνάμ αρχίζει και τελειώνει όταν είσαι 75

Ένα παιδί που γεννήθηκε το 1985 πιστεύει ότι οι παππούδες του δεν έχουν ιδέα πόσο δύσκολη είναι η ζωή, αλλά έχουν επιβιώσει από αρκετούς πολέμους και καταστροφές.

Ένα παιδί που γεννήθηκε το 1995 και σήμερα 25 χρονών πιστεύει ότι ήρθε το τέλος του κόσμου όταν το πακέτο του στο Amazon παίρνει περισσότερες από τρεις μέρες για να φτάσει ή όταν δεν παίρνει περισσότερα από 15 ” likes ” για τη φωτογραφία του δημοσιεύτηκε στο Facebook ή στο Instagram…

Το 2020, πολλοί από εμάς ζούμε με άνεση, έχουμε πρόσβαση σε διάφορες πηγές διασκέδασης στο σπίτι και μπορούμε χάρη στα κυβερνητικά βοηθήματα να επιβιώσουν ειρηνικά από μια νέα πανδημία.

Αλλά οι άνθρωποι διαμαρτύρονται γιατί για αρκετές εβδομάδες πρέπει να μείνουν περιορισμένοι στα σπίτια τους. Κι όμως έχουν ρεύμα, τηλέφωνο, φαγητό, ζεστό νερό και στέγη στο κεφάλι τους.

Τίποτα από αυτά δεν υπήρχε κάποτε. Αλλά η ανθρωπότητα επέζησε πολύ πιο σοβαρές περιστάσεις και ποτέ δεν έχασε τη χαρά της ζωής.

Και εδώ και μέρες παραπονιόμαστε γιατί πρέπει να φοράμε μάσκες για να μπούμε σε σούπερ μάρκετ, ψώνια, μέσα μαζικής μεταφοράς…

Ίσως ήρθε η ώρα να είσαι λιγότερο εγωιστής, να σταματήσεις να παραπονιέσαι και να κλάψεις.

Επιστήμονες από όλο τον κόσμο και κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα δίνουν αγώνα με το χρόνο προκειμένου να παρασκευάσουν εμβόλιο κατά του κορωνοιού.
Ιατροί και νοσηλευτές σε ολόκληρο τον κόσμο καλούνται να αντιμετωπίσουν ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με κορωνοιό, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τους κρατήσουν στη ζωή.

Άνθρωποι που νόσησαν και κατόρθωσαν να θεραπευτούν, περιγράφουν πόσο επώδυνα είναι τα συμπτώματα του κορωνοιού. Μάλιστα, πολλοί έχουν διαγνωστεί με βλάβες σε πνεύμονες, καρδιαγγειακό σύστημα κ.λπ.

Έχουν τεθεί πρωτοφανείς περιορισμοί, οι οποίοι κινούνται στις παρυφές της στερήσεως των ατομικών ελευθεριών. Οι οικονομίες καταρρέουν λόγω των παρατεταμένων lockdown που επιβλήθηκαν, ενώ οι περισσότερες κυβερνήσεις αποδείχθηκαν απροετοίμαστες να διαχειριστούν το ενδεχόμενο μιας πανδημίας.
Επιχειρηματίες έχουν προβεί σε δωρεές δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί θεραπεία κατά του ιού.

Έχουν αποδεσμευθεί υπέρογκα πακέτα οικονομικής αρωγής των χωρών που πλήττονται.
Χιλιάδες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και πολυεθνικές, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβιώσεως λόγω της οικονομικής υφέσεως των τελευταίων μηνών.
Φωτογραφίες από τάφους νεκρών από κορωνοιό.
Χιλιάδες νέα κρούσματα κάθε μέρα.
Επαναδιευθέτηση των κοινωνικών σχέσεων.

Αλλά ο μέσος Έλληνας εξακολουθεί να επιμένει ότι ο ιός δεν υπάρχει, είναι συνωμοσία του Bill Gates για να βάλει τσιπάκι στον κόσμο για να παρακολουθεί την κ. Κατίνα από το Περιστέρι (τυχαία επιλογή ονόματος) και αρνείται να φορέσει μάσκα διότι αισθάνεται ότι πιέζεται (sic).

-” Δεν είναι όλο το κείμενο δικό μου πήρα κομμάτια από πολλά δημοσιεύματα για τον COVID-19’’

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα