Αιγιάλεια – Σχολεία: Το κρούσμα σε μητέρα έφερε απουσίες

22.09.2020 / 18:45
γκο-41-13

Δοκιμασία, για την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα και γενικά για την κοινωνία του Αιγίου, αποτέλεσε το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε μητέρα νηπίου, που ήταν αρκετό να προκαλέσει ανησυχία στο 11ο Νηπιαγωγείο της πόλης, αλλά και στο συστεγαζόμενο 6ο Δημοτικό Σχολείο, παράλληλα με τον αναλογούντα συναγερμό στον Δήμο Αιγιάλειας.


Χθες, η σχολική μονάδα του Αγίου Αθανασίου Κουλούρας, έδειχνε να ‘χει «αραιώσει», καθότι πολλοί γονείς επέλεξαν να μη στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα, υπό το φόβο της διασποράς του ιού, παρότι η μητέρα δεν είχε ποτέ καμία επαφή με το χώρο, ενώ το παιδί της την Παρασκευή δεν είχε δώσει καν το παρών στη σχολική αίθουσα.


Η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και όλους τους προβλεπόμενους φορείς, έκανε πλήρη απολύμανση του σχολείου, το Σάββατο, διασφαλίζοντας την υγιεινή του χώρου.
«Το τμήμα δεν μπορούσε να κλείσει, αφού ο ΕΟΔΥ δεν θεωρεί το κρούσμα πρώτου επιπέδου, καθότι πρόκειται για γονέα και όχι για μαθητή. Κατά συνέπεια το τμήμα με 22 νήπια λειτούργησε κανονικά» είπε στην «Π» ο πρόεδρός της ΣΕ Δημήτρης Ελευθεριώτης.

Καμία ιχνηλάτηση δεν έγινε επίσης σε μαθητές, αφού κάτι τέτοιο θα γινόταν αν τα κρούσματα ήσαν δύο ή τρία για να κλείσει το σχολείο για κάποιες ημέρες.

πηγή: Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα