Αγρίνιο: Θα βαφτούν οι πεζόδρομοι πριν αποκτήσουν βυθιζόμενες μπάρες

02.09.2020 / 10:01
agrinio-2

Την απόσυρση της προσωρινής σήμανσης προανήγγειλε ο δήμαρχος Αγρινίου

Οι νέοι πεζόδρομοι του Αγρινίου δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη της προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Όμως η σχετική ερώτηση του επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» Στ. Καμμένου αποτέλεσε την αφορμή να βγουν…  ειδήσεις από την πλευρά του δημάρχου Αγρινίου. Η ερώτηση αφορούσε ένα υπαρκτό ζήτημα, που ανέκαθεν ανέκυπτε στους πεζοδρόμους του Αγρινίου, δηλαδή ότι συχνά παραβιάζεται το καθεστώς των πεζοδρόμων,  με αποτέλεσμα να καταγράφεται μια εικόνα αταξίας.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου απαντώντας ανέφερε ότι η προσωρινή σήμανση των νέων πεζοδρόμων με μπαριέρες και τα ανάλογα σήματα της Τροχαίας είναι προσωρινή, δηλαδή έγινε προκειμένου να μάθουμε όλοι τους νέους κυκλοφοριακούς κανόνες στο κέντρο του Αγρινίου. «Αν αύριο το «ανοίξουμε» (σ.σ. αν δηλαδή αποσυρθούν τα προσωρινά εμπόδια) υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταστρατηγηθεί και να κυκλοφορούν μηχανάκια και αυτοκίνητα»  είπε ο δήμαρχος Αγρινίου και εξήγησε ότι ο σχεδιασμός για τη μόνιμη διαμόρφωση των πεζοδρόμων προβλέπει βυθιζόμενες μπάρες, που θα ανοίγουν τις ώρες της φορτοεκφόρτωσης και ο τηλεχειρισμός τους θα διατίθεται σε όσους έχουν ειδική άδεια (μόνιμοι κάτοικοι, δημοτικές υπηρεσίες, σώματα ασφαλείας κτλ). Ωστόσο ο δήμαρχος Αγρινίου αποκάλυψε πως το επόμενο χρονικό διάστημα τα τμήματα που προσφάτως πεζοδρομήθηκαν στο κέντρο του Αγρινίου θα βαφτούν, έτσι ώστε σιγά – σιγά να αφαιρεθεί η προσωρινή σήμανση, που υπάρχει τώρα. «Και εδώ χρειάζεται η συνδρομή των πολιτών: πρέπει να μάθουμε ότι αυτό το κομμάτι που είναι βαμμένο και έχει σήμα πεζόδρομος δεν θα πρέπει να το παραβιάζουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου.

Τέλος, ο Γ. Παπαναστασίου επανέλαβε πως διαπιστώνεται ανάγκη για βελτιώσεις – διορθώσεις, αυτές θα γίνονται και έφερε ως παράδειγμα την αλλαγή στο χρονισμό του φαναριού επί της οδού Παπαφώτη, όπου τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν παρατηρείται πλέον κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα