Αγιασμός στη Σχολή Αγιογραφίας της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

08.10.2020 / 12:28
received_341976256861407

Την Τετάρτη 7.10.2020 το απόγευμα ο Μητροπολίτης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον Αγιασμό Έναρξης στη Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεώς, στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες», για το νέο διδακτικό έτος 2020-2021. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας:

«Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της Σχολής καλή πρόοδο και φωτισμό στο θεάρεστο έργο της εκμαθήσεως της εκκλησιαστικής τέχνης της Αγιογραφίας. Παράλληλα εξήρε την ενασχόλησή τους αυτή, η οποία -όπως υπογράμμισε- εξαγιάζει τον καλλιτέχνη, καθώς ο αγιογράφος προσευχόμενος επιτελεί έργο θείας λατρείας, όπου εκτός από το προσωπικό του ταλέντο, συνεργεί και η χάρη του Θεού προκειμένου να απεικονισθούν ευλαβικά οι μορφές των αγίων της πίστης μας.

Τέλος, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας συνεχάρη τον υπεύθυνο της Σχολής, Αγιογράφο κ. Αθανάσιο Παπαγιαννακόπουλο, για το ευλογημένο έργο που επιτελεί, προκειμένου οι σπουδαστές να μυηθούν στην ιερή τέχνη της Αγιογραφίας, ευχόμενος να συνεχίσει υπηρετώντας τον ευγενή αυτό σκοπό με τον ίδιο ανύστακτο ζήλο.»

Αγιασμός στη Σχολή Αγιογραφίας της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας 3
Αγιασμός στη Σχολή Αγιογραφίας της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας 4

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα