Αίγιο: Θύμα απάτης 54χροβος επιχειρηματίας – Ντριν και …. 6.342 ευρώ!

03.10.2020 / 16:40
kinhto

Απίστευτη είναι η περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί ένας 54χρονος επιχειρηματίας από την περιοχή της Αιγιάλειας.

 Ο 54χρονος έπεσε στα δίχτυα «μαϊμού» αγοραστή προϊόντων αξίας 352 ευρώ. Σαν να μην έφτανε αυτόπου από μόνο του είναι πρόβλημα, ο απατεώνας ενημέρωσε τον επιχειρηματία πως κατέθεσε στην τράπεζα 3.525 ευρώ από λάθος και ζήτησε την επιστροφή της διαφοράς, όπως και έγινε.

Όμως το ποσό κατατέθηκε εις διπλούν, καθώς δεν το «έβλεπε» ο αγοραστής, με αποτέλεσμα η… χασούρα για τον επιχειρηματία να φθάσει τις 6.342 ευρώ.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει επί του θέματος: «Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με επιχειρηματία στο Αίγιο, παρήγγειλε προϊόντα αξίας 352 ευρώ και του δήλωσε ψευδώς ότι κατέθεσε σε λογαριασμό της επιχείρησης 3525 ευρώ, ζητώντας να του επιστραφεί η διαφορά.

Ο δράστης, για να γίνουν αληθοφανείς οι ισχυρισμοί του, απέστειλε σε ηλεκτρονική μορφή πλαστό αποδεικτικό αποστολής εμβάσματος.

Ο παθών πείστηκε από τους ισχυρισμούς του δράστη και κατέβαλε δύο φορές την διαφορά των χρημάτων, σε τραπεζικό λογαριασμό που του είχε υποδείξει ο τελευταίος, με αποτέλεσμα ο δράστης να του αποσπάσει συνολικά 6.342ευρώ.Διενεργούνται έρευνες για την ταυτοποίηση των στοιχείων του δράστη.

Παρόμοιες προσπάθειες απάτης έχουν γίνει και στην Πάτρα τους περασμένους μήνες, μόνο που δεν είχαν αυτό το τόσο κερδοφόρο αποτέλεσμα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι για να μην καταλήξει κανείς σαν τον επιχειρηματία που το φυσάει και δεν κρυώνει, θα πρέπει να προσέχει πολύ τα τηλέφωνα που δέχεται. Στην άλλη γραμμή μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε απατεώνας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα