«Έφυγε» ο Μιχάλης Κανελλακόπουλος – Φτωχότερο το Ηλειακό Ποδόσφαιρο

19.10.2020 / 6:35
122138162_800932937375975_171569819264687336_n

Στα 73 του χρόνια , έφυγε ένας άνθρωπος που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή. Ένας  από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες που ανέδειξε η Ηλεία, και αργότερα ένας προπονητής, ένας δάσκαλος του ποδοσφαίρου. Και εν συνεχεία παράγοντας. Άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από προβλήματα υγείας τα οποία τα τελευταία χρόνια πάλευε σαν “λιοντάρι”.

Όπως είχε παλέψει μόνος του εκείνο το αξέχαστο μπαράζ στη Νέα Σμύρνη, ματς παραμονής στη Β’ Εθνική, με τη φανέλα του Πανναυπλιακού. Ματς το οποίο είχε υποχρεώσει την άλλη μέρα την “Αθλητική Ηχώ”  να γράψει με μεγάλα γράμματα: “Παναργειακός-Κανελλακόπουλος 0-1”. Το 2010 υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά. Το 2013 σε νέα επέμβαση στον πνεύμονα. Και τώρα, σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Μια τρίτη επέμβαση η οποία κι αυτή πήγε καλά, ωστόσο μετά από λίγες μέρες, δεν άντεξε. Εκτός από το ηλειακό ποδόσφαιρο, συγκλονισμένο είναι και το αργολικό ποδόσφαιρο, με τους “Κανονιέρηδες” του Ναυπλίου, ένα σημαντικό του ποδοσφαιρικό σπίτι να συγκλονίζονται από την είδηση. Διαβάστε παρακάτω πώς υποδέχθηκε το Ναύπλιο και η Αργολίδα, τον κορυφαίο τερματοφύλακα που πέρασε από τους “Κανονιέρηδες”, μέσα από άρθρο του argonafplia.gr. Ο ήρωας της “Νέας Σμύρνης” όπως συχνά τον αποκαλούσαν Μιχάλης Κανελλακόπουλος και παλιός τερματοφύλακας της ομάδας του Πανναυπλιακού έφυγε από την ζωή σήμερα ξημερώματα Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2020. Ο Μιχάλης Κανελακόπουλος  συνέδεσε το όνομά του με τον αγώνα μπαράζ του Πανναυπλιακού με τον Παναργειακό την περίοδο 70-71 όπου χάρισε με τις σωτήριες επεμβάσεις του την … παραμονή στον Πανναυπλιακό!

Ποιος ήταν ο Μιχάλης  Κανελλακόπουλος

Ο Μιχάλης Κανελλακόπουλος ξεκίνησε από τον Αστέρα Αμαλιάδας. Έκανε το άλμα στην καριέρα του στον Πανναυπλιακό και τη Β’ Εθνική. Ένας από τους κορυφαίους της Ελλάδας τερματοφύλακες στα 70’, χτύπησε ακόμα και την πόρτα του Παναθηναϊκού, μιας ομάδας που αγαπούσε στον ελλαδικό χώρο, όπως αγαπούσε και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Υπήρξε αργότερα προπονητής και προσπάθησε να δημιουργήσει μια ομάδα φυτώριο στον Εθνικό Αμαλιάδας, μαζεύοντας τα παιδιά από τις αλάνες, σε μια εποχή που δεν υπήρχαν οργανωμένες Ακαδημίες. Και πάντα δωρεάν για τα παιδιά, αφού είχε την άποψη ότι το ποδόσφαιρο είναι κορυφαίο κοινωνικό φαινόμενο. Άποψη την οποία υποστήριζε σθεναρά: “Το ποδόσφαιρο το έχω μάθει αλλιώς. Οι παράγοντες των ομάδων, οι σύλλογοι, αυτοί επωμίζονται τα βάρη της ανάδειξης ταλέντων. Όχι οι ποδοσφαιριστές και οι οικογένειές τους“.

Αργότερα δημιούργησε τον Πολυνίκη, ο οποίος έφτασε μια ανάσα από τη μεγάλη τοπική κατηγορία με γηγενείς μόνο παίκτες. Πέρα από τη δραστηριότητά του στο ποδόσφαιρο, διατηρούσε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Αμαλιάδα και είχε διατελέσει Πρόεδρος του πανελλήνιου συνδικαλιστικού οργάνου των πρακτόρων ΟΠΑΠ.

 Δημιουργός του Athletic Park  στη Μαραθιά

Κατασκεύασε με τον Στάθη Νινόπουλο ένα πρότυπο γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα στη Μαραθιά, το Athletic Park. Στέγασε εκεί τα όνειρα τοπικών ομάδων και ποδοσφαιριστών, αφού έγινε το προπονητήριό τους,  για πολλά χρόνια. Το 2009, ένας άλλος αείμνηστος, ο Δημήτρης Γκουβίτσας, μαζί με τη σύζυγό του Ρούλα Γκουβίτσα, Πρόεδρο του Αστέρα, τον τοποθέτησαν Γενικό Αρχηγό του Αστέρα. Η εμβέλεια της προσωπικότητάς του ήταν τέτοια που βοήθησε την ομάδα να ανέβει αήττητη, να κάνει το νταμπλ, νικώντας Πανηλειακό και ΠΑΟΒ με το ίδιο σκορ, 2-0, στο Κύπελλο.

Η Εξόδιος Ακολουθία, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου στις 4μ.μ. στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αμαλιάδα.

Η «Πατρίς σπορ» εύχεται θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Αστέρας αποχαιρετά ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό κεφάλαιο

Ο Α.Ο. Αστέρας Αμαλιάδας, συλλυπείται θερμά τους οικείους του Μιχάλη Κανελλακόπουλου, για τον θάνατό του.

Ο Μιχάλης Κανελλακόπουλος, υπήρξε από τους ποδοσφαιριστές εκείνους οι οποίοι τίμησαν τη φανέλα του Αστέρα Αμαλιάδας, καθώς ξεκίνησε από αυτόν, για να αποχωρήσει στη συνέχεια και να ακολουθήσει σπουδαία καριέρα. Αργότερα, προσέφερε από διοικητικό πόστο στο σύλλογό μας, το πόστο του Γενικού Αρχηγού. Κυρίως όμως, βρισκόταν πάντα κοντά στην ομάδας μας, κοντά στο ποδόσφαιρο το οποίο αγαπούσε.

Αποτελούσε ποδοσφαιρικό κεφάλαιο για την Αμαλιάδα και για την Ηλεία. Η απουσία του θα είναι οδυνηρή, αλλά και όλα όσα άφησε σαν παρακαταθήκη, θα υπογραμμίζουν την διαρκή και έντονη παρουσία του. Είθε η εμβέλεια της προσωπικότητάς του στον χώρο του ποδοσφαίρου, να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για όλους μας στο μέλλον.

patrisnews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα