Ένα ταξίδι στον χρόνο στη ζωντανή καστροπολιτεία των Ιωαννίνων

26.09.2020 / 16:13
γκο-3-19

α Ιωάννινα (ή Γιάννενα) είναι ένας προορισμός που σε καλούν να τα επισκεφτείς όλες τις εποχές του χρόνου και να σε πάρουν μαζί τους σε ένα ταξίδι στον χρόνο. Σε μία μυστηριακή και διαφορετική ατμόσφαιρά, για την οποία, άλλωστε, και φημίζονται.

Στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης θα βρείτε το Κάστρο των Ιωαννίνων, από τα λιγοστά κατοικήσιμα της χώρας έως και σήμερα. Σημείο αναφοράς για την πόλη και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της, η ζωντανή καστροπολιτεία των Ιωαννίνων είναι το αρχαιότερο βυζαντινό κάστρο σε ολόκληρη τη χώρα το οποίο κατοικείται μέχρι και σήμερα.

Μόλις περάσετε την μεγάλη πύλη του μια άλλη εποχή γεμάτη μυστικά και θρύλους ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας. Οι βόλτες στα έρημα, σχεδόν, λιθόστρωτα σοκάκια με τα χαρακτηριστικά κτήρια- σπίτια με τα χρωματιστά παραθυρόφυλλα θα σας γυρίσουν πίσω στο χρόνο, την ώρα που μια επίσκεψη σε κάποιο από τα αξιόλογα μουσεία του θα σας συστήσει στην ιστορία αλλά και τις τέχνες της περιοχής.

Έτσι, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Βυζαντινό Μουσείο και το καινούριο Μουσείο Αργυροτεχνίας στη βορειοανατολική ακρόπολη με το Ιτς Καλέ, καθώς και το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων στο τζαμί του Ασλάν Πασά. Από τα σημεία αναφοράς, επίσης, το Φετιχέ Τζαμί και ο τάφος του Αλή Πασά στη βορειοδυτική ακρόπολη του Ιτς Καλέ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα