Έλεγχοι για τον κορονοϊό – Πάνω από 360 παραβάσεις στη Δυτική Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

04.10.2020 / 7:31
γκο-1-125

Στο μέτωπο των ελέγχων που γίνονται στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την τήρηση των μέτρων, τον Σεπτέμβριο διαπιστώθηκαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, περισσότερες από 360 παραβάσεις.

Όπως ανέφερε στην «Κ», ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης «οι έλεγχοι στη Δυτική Ελλάδα είναι εντατικοί και κατά τον μήνα Σεπτέμβριο ξεπέρασαν τους 20.000».

Παραθέτοντας τα στοιχεία, είπε ότι «διαπιστώθηκαν συνολικά 363 παραβάσεις, από τις οποίες οι 275 αφορούσαν μη χρήση μάσκας και μη τήρηση ελάχιστης απόστασης, οι 86 στην παραβίαση των κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων και καταστημάτων και οι δύο σε κοινωνικές εκδηλώσεις.»

Επίσης, επισημαίνει ότι «η αστυνόμευση και οι έλεγχοι είναι συνεχείς και σε περιοχές, που παρουσιάζουν ιδιαίτερα πολιτισμικά, πολιτιστικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά, όπως είναι η δυτική Αχαΐα».

Στη συγκεκριμένη περιοχή, συνέχισε, «το τοπικό αστυνομικό τμήμα έχει πραγματοποιήσει από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων περισσότερους από 13.000 ελέγχους, ενώ έχουν βεβαιωθεί 510 παραβάσεις».

Συγχρόνως σημειώνει ότι «τα ιδιαίτερα ήθη και έθιμα ορισμένων πληθυσμιακών ομάδων, που διαβιούν στη δυτική Αχαΐα, χαρακτηρίζονται από πολυπληθείς συγκεντρώσεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως είναι οι γάμοι, οι αρραβώνες κ.α., με αποτέλεσμα να εστιάζουμε τις ενέργειές μας και τους ελέγχους μας και σε αυτές τις περιπτώσεις».

Τέλος, ο Απόστολος Μαρτζάκλης υπογραμμίζει ότι «στη Δυτική Ελλάδα, συνεχίζουμε υπεύθυνα και συστηματικά την συμβολή στην τήρηση των μέτρων», ενώ, όπως προσθέτει, «οι έλεγχοι θα είναι διαρκείς και θα εφαρμόζονται αυστηρά».

πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα