Ο Άγγελος Τσιγκρής για την ορθολογική αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας – ΒΙΝΤΕΟ

26.11.2020 / 12:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
unnamed

Την ανάγκη δημιουργίας κοινωνικών αντανακλαστικών απέναντι σε φαινόμενα βίας και την ανάληψη δράσης αντί ευχολογίων, επισήμανε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. και καθηγητής Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Ionian tv ο κ. Τσιγκρής εξήγησε ότι «η βία δεν σχετίζεται ούτε με κοινωνικές τάξεις και οικονομικά στρώματα, ούτε και με εκπαιδευτικό επίπεδο. Είναι ένα ενιαίο φαινόμενο και όχι αποσπασματικό και για να αντιμετωπιστεί, δεν χρειάζονται δελτία Τύπου, ανούσια περιεχομένου μηνύματα και Παγκόσμιες Ημέρες. Χρειάζεται δράση, κοινωνική ευθύνη και αποτύπωση των πραγματικών στοιχείων σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να γνωρίζουμε τους δείκτες του φαινομένου αυτού. Χρειάζεται η συμμετοχή του καθενός μας. Γιατί πρόκειται πολλές φορές για ένα αθέατο κοινωνικό πρόβλημα, που συγκαλύπτεται από μια ιδιότυπη κοινωνική συνενοχή, για κάτι που ξέρουμε ότι συμβαίνει στη διπλανή μας πόρτα, αλλά αδιαφορούμε. Είναι αυτονόητη λοιπόν και η ατομική μας ευθύνη, για την προστασία των γυναικών και η καταγγελία κάθε τέτοιου περιστατικού βίας που πέφτει στην αντίληψή μας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κάθε χρόνο στην Ελλάδα, τελούνται περίπου 4.500 εγκλήματα κακουργηματικής σεξουαλικής βίας! Ενώ για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας απέναντι σε ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά, είναι ενδεικτικό, ότι μονάχα το ένα στα 100 τέτοια περιστατικά, καταγγέλλεται στις επίσημες διωκτικές Αρχές:

«Απαιτείται η πρωτοβουλία των ίδιων των θυμάτων, ώστε να σπάσουν τη σιωπή τους και να καταγγείλουν τις επιθέσεις που δέχονται, αλλά είναι απαραίτητο και ένα δεκτικό κοινωνικό περιβάλλον, που δεν θα στιγματίζει τα θύματα, αλλά αντιθέτως θα τα αγκαλιάσει και θα δημιουργήσει ένα ασφαλές κοινωνικό δίκτυ προστασίας» υπογράμμισε ο Άγγελος Τσιγκρής, για να προσθέσει:

«Πρέπει να συνεχίσουμε αταλάντευτα αυτό τον αγώνα. Είναι αδήριτη η ανάγκη ενίσχυσης των θεσμών και μεταρρύθμισης του νομικού πλαισίου, ώστε να ξεριζωθεί αυτό το νοσηρό φαινόμενο, να αντιμετωπιστούν οι βαθύτερες αιτίες της βίας και να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τα θύματα.»._


Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Υ.Γ. Παρακαλούμε θυμηθείτε την περιβαλλοντική σας υπευθυνότητα, πριν εκτυπώσετε αυτό το αρχείο!

Στάλθηκε από ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιοχή συνημμένων
Προβολή βίντεο YouTube Ο Άγγελος Τσιγκρής στο Ionian TV για τη βία κατά των γυναικών

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα