Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου | dete

Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η ανακοίνωση της Ωρας Πατρών: Με 44 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε το Δ.Σ. Πριν την ημερήσια διάταξη συζητήθηκε το θέμα του Θ.Π.Κ. «Η Μέριμνα» που ταλανίζει το τελευταίο διάστημα το ιστορικό ίδρυμα.

Η πρότασή μας μετά το διάλογο για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής υπό τον Δήμαρχο και πολιτική δέσμευση των αντιπροσώπων του Δήμου να μην περάσει ο εσωτερικός κανονισμός βρήκε το Δήμαρχο στο ρόλο του Πόντιου Πιλάτου με αναφορές, ότι φταίει το σύστημα. Ολόκληρη η πρόταση μας στο ακόλουθο link:

https://www.orapatron.gr/2020/07/23/oi-protaseis-gia-to-th-p-k-i-merimna/

Το θέμα του site απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο. Η δόμηση του site δεν αντανακλά και δεν αξίζει  στην ιστορία, στον πολιτισμό και στη δυναμική της πόλης.

Ένα site με κενές σελίδες χωρίς πληροφορίες για τον επισκέπτη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που χρησιμοποιείται από τη Λαϊκή Συσπείρωση για να επιτεθεί στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης με απαξιωτικούς όρους και ύβρεις. Ο διάλογος που πραγματοποιήθηκε ήταν αποκαλυπτικός της πολιτικής γύμνιας επιχειρημάτων από την λαϊκή συσπείρωση. Το οξύμωρο είναι ότι κατά τη διάρκεια της συζήτηση έως και σήμερα το site του Δήμου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η εισήγηση μας για το site στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.orapatron.gr/2020/07/22/eisigisi-toy-g-roroy-gia-ti-diacheirisi-tis-istoselidas-kai-ton-meson-koinonikon-diktyosis/

Με στημένο σκηνικό και μεθοδευμένες κινήσεις η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα για το θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού. Διέσπειρε στους εργαζόμενους, ότι δεν θα πληρωθούν της αν δεν λαμβανόταν εχθές (22.7) η απόφαση. Λένε ψέματα. Εξάλλου υπάρχουν προσωρινές διαταγές από τις 21/5 (και άλλες φυσικά) όπου ο Δήμαρχος Πατρέων τις έχει αποδεχτεί.

image.png

α. Την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων την γνώριζαν αρκετές μέρες πριν, αλλά δεν συγκάλεσαν όμως την οικονομική επιτροπή νωρίτερα. Την συγκάλεσαν δε την προηγούμενη της συνεδρίασης του ΔΣ το μεσημέρι για να μην συζητηθεί η εναλλακτική πρόταση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

image.png

β. Στην αντιπρόταση που καταθέσαμε αμέσως μόλις μάθαμε τις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής απάντησαν ότι έλειπε ο υπάλληλος και δεν μπόρεσαν να αποφανθούν για την νομότυπια, έτσι ώστε να έρθει προς ψήφιση στο ΔΣ. Βέβαια σε προηγούμενο ΔΣ οι οικονομικές υπηρεσίες παρευρίσκονταν στο χώρο συνεδρίασης.

γ. Αντιπροτείναμε το ΔΣ να διακοπεί και να συνεχιστεί την Πέμπτη με το θέμα αυτό, αφού περάσει η πρόταση από τις οικονομικές υπηρεσίες. Το αρνήθηκαν για να πουλήσουν άλλη μία φορά εμπόριο ελπίδας και εκδούλευσης στους εργαζόμενους.

δ. Η τροποποιημένη πρόταση που κάναμε δεν είχε καμία σχέση με τα χρήματα που έχουν δεσμευτεί για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και συμφωνούμε απόλυτα (άλλωστε είμαστε παρόντες στους αγώνες τους), μεταφέραμε το ποσό του 1.288 εκατ. ευρώ που πήρε ο Δήμος ως ενίσχυση από την κυβέρνηση (για την πλατεία Καλλιπάτειρας αλλά και για να δεσμευτούν άλλες δύο πλατείες).

Προφανώς δεν θέλουν να σωθεί η πλατεία Καλλιπάτειρας καθώς και άλλες πλατείες, άλλωστε αυτό φάνηκε από τις χλιαρές τους αντιδράσεις για τον μοναδικό πνεύμονα που υπήρχε στη Δοϊράνη που γίνεται πολυκατάστημα.

Τους καλούμε άμεσα να σταματήσουν τα ψεύδη και να συγκαλέσουν άμεσα ΔΣ με αποκλειστικό θέμα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ώστε και οι εργαζόμενοι να πληρωθούν και οι πλατείες να σωθούν άλλως είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι.

Τέλος ψηφίστηκε ομόφωνα να μην παρακρατηθούν από τα κυλικεία το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς λόγω COVID-19.

Το θέμα που έθεσε η Ώρα Πατρών για τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Ρωμανού σχετικά με την υδροδότηση και την ακαταλληλότητα του νερού ο Πρόεδρος δυστυχώς δεν το έβαλε προς συζήτηση και εδώ φαίνεται ότι δεν αφορά το Δήμο Πατρέων το ζήτημα αφού ούτε στο έγγραφο που έχουμε καταθέσει από τις 7/7 δεν έχουν απαντήσει.