Παρασκευή, 2.12.2022, 11:10 πμ

Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις

05.10.2020 / 8:55
roros-2

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Είχαμε την ευκαιρία σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο να θίξουμε ζητήματα που σχετίζονται με την ανυπαρξία χώρων τέλεσης πολιτικής κηδείας, με την καθυστέρηση υλοποίησης της απόφασης του Δήμου για δημιουργία αποτεφρωτηρίου αλλά και με προβλήματα στη λειτουργία των δημοτικών κοιμητηρίων.

Περιμέναμε απαντήσεις από τη δημοτική αρχή αλλά ομολογούμε, ότι η πραγματικότητα μας ξεπέρασε. Με κατατεθειμένη τροπολογία η κυβέρνηση πρόκειται να εκχωρήσει τη λειτουργία των δημοτικών κοιμητηρίων και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή στην Εκκλησία.

Όπως ανέδειξαν ο τοπικός – και όχι μόνο -Τύπος και οι πρώτες αντιδράσεις της ΚΕΔΕ η συγκεκριμένη τροπολογία αφαιρεί πολύτιμους πόρους από τους Δήμους. Εξίσου σημαντικό ζήτημα, ωστόσο, αναδεικνύεται και η οπισθοχώρηση στο ζήτημα του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, ζήτημα που ομολογουμένως αντιμετώπισε άτολμα και η προηγούμενη κυβέρνηση.

Αναμένουμε από τη δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες αφενός ώστε να μην υλοποιηθεί η συγκεκριμένη τροπολογία αφετέρου να δημιουργήσει χώρους και διαδικασίες  τέλεσης πολιτικής κηδείας, κάτι που επιτυχώς έχει κάνει με τους πολιτικούς γάμους, όπως και να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την πορεία υλοποίησης του αποτεφρωτηρίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα