Ώρα …παρελάσεων! – Κορυφώνεται το Πατρινό Καρναβάλι 2017 | dete

Ώρα …παρελάσεων! - Κορυφώνεται το Πατρινό Καρναβάλι 2017

 

Όλα είναι έτοιμα για τη αυριανή νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση και τη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής, που θα κορυφώσουν τις φετινές εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, που έχουν κεντρικό σύνθημα  «Καρναβαλιζόμαστε ελεύθεροι από ουσίες και εξαρτήσεις».

Συνολικά συμμετοχή έχουν δηλώσει συμμετοχή 146 πληρώματα για τις παρελάσεις, ενώ οι συμμετοχές-ομάδες που διαμορφώνονται σύμφωνα με τις συνεργασίες των πληρωμάτων για τις παρελάσεις είναι 126 (126 διαφορετικές στολές),  που αποτελούνται από 30.000 καρναβαλιστές. Αρκετές από τις ομάδες θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές μόνο την Κυριακή με αποτέλεσμα τα άρματα να φτάνουν τον αριθμό των 29.

Οι παρελάσεις ακολουθούν την οδό Κορίνθου και έχουν ως αφετηρία το ύψος της οδού Παπαφλέσσα. Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου θα αρχίσει στις 6.00μμ και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη και η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα αρχίσει στις 2μμ. και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κιλκίς.

Η Δημοτική Μουσική στη κορυφή της παρέλασης της Κυριακής θα ακολουθείται από τα άρματα του Δήμου: Καρνάβαλος (σχεδιασμός, κατασκευή: Πέτρος Βρυώνης), Αρμα της Βασίλισσας (σχεδιασμός, κατασκευή: Νίκος Λιβάνης) με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 Άντρια Παναγιωτοπούλου, «Ο Πόλεμος των Ναρκωτικών» (σχεδιασμός, κατασκευή: Δημήτρης Ντζουμάνης), «Άρμα του Ποσειδώνα» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος), «Πειρατικό Καράβι» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος), «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος) και Μουσικό Άρμα.

Τα παραπάνω άρματα θα παρελάσουν και στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου αλλά και στην παρέλαση των αρμάτων, σήμερα Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου (ώρα  20.30)

Στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα παρελάσουν επίσης τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών