Όταν η αμερικανική κυβέρνηση έφτιαξε ένα μυστικό iPod κάτω από τη μύτη του Στιβ Τζομπς

20.09.2020 / 17:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο-17-15

ν ρωτήσεις ακόμα και σήμερα την Apple για το τροποποιημένο iPod που έφτιαξε κάποτε, η απάντηση θα είναι η συνήθης: «Κανένα σχόλιο».

Και η αλήθεια είναι τι να σχολιάσεις όταν έχεις ψάξει με ειλικρίνεια και δεν βρήκες ποτέ ούτε ένα στοιχείο που να λέει πως κάτι τέτοιο συνέβη στην πραγματικότητα;

Κι όμως, συνέβη. Και το γνώριζαν αποκλειστικά 4 άνθρωποι.

Ήταν το 2005 και για ένα χρονικό διάστημα που επέτρεψε η Apple σε δύο κυβερνητικά στελέχη να μπουν στα άδυτά της για να αναπτύξουν μια διαφορετική εκδοχή του iPod.

Τι ακριβώς έκανε η «πειραγμένη» συσκευή δεν είναι ακριβώς γνωστό, η ιστορία που μοιράζεται όμως με το κοινό ο μηχανικός της Apple που δούλευε στο τμήμα του iPod, David Shayer, είναι άκρως εντυπωσιακή.

Μια μέρα του 2005 λοιπόν, το αφεντικό του αφεντικού του Shayer, ο ίδιος ο διευθυντής του iPod Software, μπήκε ξαφνικά στο γραφείο του. «Έχω μια δουλειά για σένα. Το αφεντικό σου δεν ξέρει γι’ αυτό. Θα βοηθήσεις δύο μηχανικούς του υπουργείου Ενέργειας να φτιάξουν ένα σπέσιαλ iPod. Θα αναφέρεσαι μόνο σε μένα».

Μόλις 4 από την Apple γνώριζαν για το απόρρητο πρόγραμμα, ο Shayer, ο διευθυντής του iPod Software, ο αντιπρόεδρος του iPod Division και ο αντιπρόεδρος του Hardware. «Κανείς από μας δεν δουλεύει πια στην Apple. Δεν υπήρχαν ίχνη. Όλες οι επικοινωνίες γίνονταν πρόσωπο με πρόσωπο».

Κι αν κάτι τέτοιο μοιάζει να έχει βγει από μυθιστόρημα, την ιστορία επιβεβαίωσε και ο παλιός ο αντιπρόεδρος του iPod Division, Tony Fadell!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα