Ψηφίζουμε μόνο τα μέτρα της συμφωνίας, δηλώνει η ΝΔ | dete

Ψηφίζουμε μόνο τα μέτρα της συμφωνίας, δηλώνει η ΝΔ

Βήμα - βήμα θα χαράσσουν στη ΝΔ την αντιπολιτευτική τους στρατηγική αναμένοντας τις κινήσεις που θα κάνει στην πολιτική σκακιέρα ο πρωθυπουργός.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι θα στηρίξουν μόνο τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην συμφωνία και αφορούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Στην Συγγρού διαχωρίζουν την θέση τους, καθώς φτάνουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει μια σειρά από νομοσχέδια τα οποία όμως δεν αφορούν το μνημόνιο.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι την αποκλειστική ευθύνη των επώδυνων μέτρων που πρόκειται να υποστούν οι Έλληνες πολίτες την έχει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του.

«Καταλήξαμε στο "και πέντε" να έχουμε επιλογή ανάμεσα σε συμφωνία ή μη συμφωνία, που θα οδηγούσε στην απόλυτη καταστροφή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Όσον αφορά τα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πετούν το μπαλάκι στο Μαξίμου, τονίζοντας ότι αυτή την απόφαση θα πρέπει να την πάρει ο πρωθυπουργός «και όταν έρθει εκείνη η στιγμή εμείς θα αποφασίσουμε».

Πάντως, και σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι διατεθειμένη να συμμετέχει σε μια τέτοια κυβέρνηση με κοινοβουλευτικά στελέχη.

Επίσης, θεωρούν πως το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών θα είναι καταστροφικό για την χώρα. Δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια, ούτε τα οικονομικά, καθώς οι τράπεζες παραμένουν ακόμα κλειστές, να οδηγηθεί η χώρα εκ νέου στις κάλπες.

Ίδια στάση επικρατεί και για το ζήτημα που έχει ξεσπάσει με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Παρά το γεγονός ότι με την στάση της η πρόεδρος της Βουλής έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στην «γαλάζια» παράταξη, ωστόσο στην Συγγρού θεωρούν πως πρόκειται για ένα καθαρά εσωκομματικό ζήτημα που θα πρέπει να το λύσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας .

Πηγή: real.gr