“ΨΑΛΙΔΙΣΑΝ” ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: Κόβουν την ανάσα σε χιλιάδες πολύτεκνους | dete

"ΨΑΛΙΔΙΣΑΝ" ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: Κόβουν την ανάσα σε χιλιάδες πολύτεκνους

Πολύτεκνοι και τρίτεκνοι είναι τα πρόσφατα… θύματα της κυβερνητικής πολιτικής. Με ταχυδακτυλουργικό τρόπο η Κυβέρνηση «ψαλιδίζει» τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ έως και 3,6%, προκαλώντας πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις.
Αν και τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ δεν φορολογούνται, επιβλήθηκε περικοπή σε χιλιάδες πολύτεκνους και τρίτεκνους που λαμβάνουν τα ειδικά πολυτεκνικά επιδόματα από τον ΟΓΑ (ανέρχονται σε 500 ευρώ για κάθε παιδί), προκύπτει άλλωστε και από την ανακοίνωση του ΟΓΑ που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η πληρωμή αυτή αφορά 476.887 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 162.815.631,88 €. Σημειώνουμε ότι το ειδικό επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες υπόκειται σε τέλος χαρτοσήμου 3,6%.». Ετσι σε χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες επιβλήθηκε χαράτσι ύψους 3,6% στα ειδικά πολυτεκνικά επιδόματα και όχι στο επίδομα τέκνων.
Σχετική ερώτηση κατέθεσαν στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο βουλευτές της ΝΔ και «εγκαλούν» την Κυβέρνηση σχετικά με την επιβολή τέλους χαρτοσήμου στα οικογενειακά επιδόματα, δικαιούχοι των οποίων είναι χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.