Ψάχνουν Σώρρα εκτός Ελλάδος αλλά εστιάζουν σε Αχαΐα | dete

Ψάχνουν Σώρρα εκτός Ελλάδος αλλά εστιάζουν σε Αχαΐα

Εκτός Ελλάδας ψάχνουν πλέον τον Αρτέμη Σώρρα και τη γυναίκα του δυο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση, την ολοκλήρωση της έρευνας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την άσκηση βαρύτατων διώξεων κατά του 50χρονου και 7 συνεργατών του, για την υπόθεση των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τη δράση του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις».

 

Ειδικοί αναλυτές της Ασφάλειας προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν πως εξαφανίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας. Πως δηλαδή είναι δυνατόν ένας άνθρωπος ευρέως γνωστός με χαρακτηριστική φυσιογνωμία, πολλούς "εχθρούς" και "εντιμότατους φίλους", πρόθυμους να τον καρφώσουν με την πρώτη ευκαιρία καταφέρνει για περισσότερο από δύο μήνες όχι μόνο να παραμένει άφαντος αλλά να μην έχει αφήσει πίσω του ίχνη και να μην υπάρχει η παραμικρή πληροφορία για τις κινήσεις του. Έτσι, ξεκίνησαν σιγά - σιγά να ψάχνουν στοιχεία για το ενδεχόμενο είτε αρχικά είτε σε δεύτερο χρόνο ο Σώρρας και η σύζυγος του να την έχουν κοπανήσει από την Ελλάδα. Όλα τα νεα στοιχεία δείχνουν πως ο 50χρονος έφυγε από την χώρα μας αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Θεωρούν βέβαιο ότι είχε εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο μελετημένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια και βάσει αυτού κινείται. Το λάθος που περιμένουν για να τον συλλάβουν δεν έχει γίνει και όσο περνάνε οι μέρες τόσο επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις για την ύπαρξη ολιγομελούς ομάδας υποστήριξης αποτελούμενη από πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος που φροντίζει για όλες του τις ανάγκες.

 

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι αστυνομικοί ξέρουν ότι λίγο μετά τις απόκριες ο Αρτέμης Σώρρας γνωρίζοντας ότι ο δικαστικός κλοιός σφίγγει γύρω του, φεύγει από την Αθήνα. Με τη δικαιολογία ότι δικάζεται η υπόθεση του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας μετακομίζει στην αχαϊκή πρωτεύουσα και βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο εξαφάνισης του. Πληροφορίες λένε ότι ελαχιστοποιεί τις επαφές και τελικά κλείνει τα κινητά του τηλέφωνα , σταματά να στέλνει και να ανοίγει e-mails γνωρίζοντας ότι οι αστυνομικοί είναι σε θέση βάσει των ηλεκτρονικών του ιχνών να εντοπίσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή το στίγμα και τα βήματα του. Ο Σώρρας ήξερε ότι θα στηθεί ένα "ηλεκτρονικό κυνήγι" από τις αρχές και μέσω της Google και του Facebook θα προσπαθήσουν να τον βάλουν στο χέρι αν η απόφαση του δικαστηρίου ήταν για αυτόν καταδικαστική. Για το λόγο αυτό, "πέταξε" από πάνω του ότι ηλεκτρονική συσκευή είχε. Το σχέδιο που είχε καταστρώσει από καιρό το ακολουθεί κατά γράμμα και καταφέρνει να κινείται στο σκοτάδι.

 

Οι αστυνομικοί του Αναζητήσεων ερεύνησαν μία - μία τις διευθύνσεις που οι πληροφορίες έλεγαν ότι διέμενε το τελευταίο διάστημα ο Σώρρας, συγγενικά και φιλικά πρόσωπα της οικογένειας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Μια από τις περιοχές που εξακολουθούν να εστιάζουν είναι η ζώνη της Αχαΐας όμως δύο σοβαρές επιχειρήσεις που έκαναν δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, ενώ υπήρξαν και πολλές ακόμα χωρίς αποτέλεσμα. Το ίδιο συνέβη και στη Λακωνία όπου διαμένει ένας πολύ στενός συνεργάτης του φυγόποινου. Από τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισης υπήρξαν μάλιστα και δεκάδες τηλεφωνικές καταγγελίες για πιθανά σημεία που κρύβεται τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του όμως παρά τις αναζητήσεις δεν βρέθηκαν πουθενά...