Χωρίς χειραψία η συνάντηση Γιούνκερ-Τσίπρα -Βεβιασμένα χαμόγελα και ένα σπρώξιμο | dete

Χωρίς χειραψία η συνάντηση Γιούνκερ-Τσίπρα -Βεβιασμένα χαμόγελα και ένα σπρώξιμο

«Αν στις προηγούμενες συναντήσεις ο Γιούνκερ υποδεχόταν τον Τσίπρα με σκαμπιλάκια, σήμερα τι θα κάνει;» απορούσαν οι ξένοι δημοσιογράφοι από το πρωί.

Η συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ έγινε μόνο λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι οι εταίροι ή δεν θέλουν συμφωνία ή εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα.

Το κλίμα ήταν βαρύ από νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Εδώ ο Αλέξης Τσίπρας μπαίνει στη συνεδρίαση με τους Θεσμούς, μόνος και αγέλαστος.

Και η ώρα της συνάντησης έφτασε, με την αμηχανία έκδηλη και τον πρωθυπουργό πιο συνοφρυωμένο και κυρίως πιο μόνο παρά ποτέ. Στα πρώτα βήματα μέσα στο κτίριο, με το πρόσωπο παγωμένο, τον ακολουθούσε από απόσταση ο Γιάννης Δραγασάκης, που σύντομα έμεινε πίσω, με τον Ελληνα πρωθυπουργό να περπατά ολομόναχος, να διασχίζει τον διάδρομο για να φτάσει στο σημείο όπου τον περίμενε ο Γιούνκερ.


Οι δύο άντρες δεν αντήλλαξαν καν χειραψία, χαμογέλασαν βεβιασμένα. Ο Γιούνκερ λέει «χαίρομαι που είσαι εδώ», ενώ ο πρωθυπουργός ύψωσε τη γροθιά του και είπε «we'll keep it...», χωρίς να γίνει κατανοητό τι ακριβώς εννοούσε.

Κοιτάχθηκαν και αντάλλαξαν ελάχιστες κουβέντες για χάρη των φωτογράφων και στη συνέχεια ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έσπρωξε τον πρωθυπουργό σιγανά στην πλάτη για να μπουν στην αίθουσα των συσκέψεων.

Ο πρωθυπουργός χαμογελαστός αλλά με κατεβασμένο το κεφάλι προχώρησε ενώ τα φλας κυριολεκτικά πήραν φωτιά και οι δημοσιογράφοι δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι δεν τους είπε ούτε μισή κουβέντα, παρά μόνο ένα «Hi».

Το βίντεο με την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα