Χτυπά ανελέητα ο Γηρυόνης – Μεγάλα προβλήματα στην Κινέτα | dete

Χτυπά ανελέητα ο Γηρυόνης – Μεγάλα προβλήματα στην Κινέτα

Δύσκολο ξημέρωμα για την Κινέτα, αφού ο καιρός λόγω της κακοκαιρίας που ονομάστηκε «Γηρυόνης» χτυπά ανελέητα τις τελευταίες ώρες την Αττική, την Κορινθία και πολλές άλλες περιοχές στη χώρα, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στην Κινέτα.

 

Το ρέμα Πίκκας υπερχείλισε, με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει έως την Εθνική οδό και να αποφασιστεί η διακοπή της κυκλοφορίας. Λόγω της υπερχείλισης, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και κινδύνευσαν ζωές! Έχουν γίνει 27 απεγκλωβισμοί και 13 αντλήσεις υδάτων, τόνισε.

Ακούστε τι είπε

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών έκλεισε τόσο η νέα Εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου από τον σταθμό διοδίων της Ελευσίνας έως τα διόδια Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Κλειστή παραμένει και η παλαιά Εθνική οδός σε διάφορα σημεία από την Κινέτα έως τους Αγίους Θεοδώρους.

Δείτε εικόνες από την Κινέτα

 

Επίσης, ανεστάλησαν προσωρινά τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα.

Η Πυροσβεστική είχε δεχθεί έως τις 06:20 το πρωί της Δευτέρας (25.11.2019) 40 κλήσεις από την ευρύτερη περιοχή της Κινέτας για παροχή βοήθειας.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει σύσταση – έκκληση προς τους πολίτες της Αττικής να αποφεύγουν τις μετακινήσεις έως τις 10:00 το πρωί, για προληπτικούς λόγους, όσο και για να μην προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω της συσσώρευσης υδάτων.

 

Από τα ξημερώματα, 0 υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου γίνονται έκτακτες συσκέψεις λόγω της κακοκαιρίας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημερώνεται συνεχώς από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και άλλα αρμόδια στελέχη για τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης.