Χρυσαυγίτες «ψαρεύουν» ψήφους στα νότια της Πάτρας! ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Θύλακες της Χρυσής Αυγής, επί μήνες υπνωτισμένοι από την φθίνουσα πορεία της οργάνωσης σε επίπεδο νομού, προσπαθούν να επανακτήσουν το τρωθέν τους κύρος, προσεγγίζοντας κατοίκους από την νότια πλευρά της Πάτρας και διαδίδοντας φήμες περί έξαρσης της εγκληματικότητας στις τάξεις των μεταναστών. Πληροφορίες του «Κόσμου» αναφέρουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα άτομα τα οποία εμφανίζονται ως μέλη της «Χρυσής Αυγής», κυκλοφορούν στην περιοχή και πιάνουν κουβέντα με κατοίκους πέριξ των εγκαταλελειμμένων εργοστασίων όπου διαμένουν οι μετανάστες, δυναμιτίζοντας το κλίμα με εμπρηστικές δηλώσεις και με διασπορά δήθεν πληροφοριών περί σχεδίων μετατροπής της περιοχής σε μόνιμο καταυλισμό, περά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές δηλώσεις.

Κάτοικοι της περιοχής λένε στον «Κόσμο» ότι πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία έχουν εντοπιστεί να κυκλοφορούν κυρίως απογευματινές ώρες και να «στηθοσκοπούν» την κατάσταση.

Την ίδια ώρα έκαναν και εμφάνιση στη σελίδα της «Χρυσής Αυγής», από όπου το τελευταίο διάστημα απήχε χαρακτηριστικά η Πάτρα,  αναρτήσεις περί της εγκληματικότητας των μεταναστών με την σημείωση «Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον οι αιματηρές συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών - Σε παρατηρητή έχει μετατρέψει την Αστυνομία ο Συριζαίος Τόσκας» και διαπιστώσεις του στυλ «Οι άγριες συμπλοκές είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων και της μη αστυνόμευσης. Αυτή την Ελλάδα ονειρεύονται αριστεροί και νεοφιλελεύθεροι».

Συγκεκριμένα, η Χρυσή Αυγή εστιάζει στο επεισόδιο με τις μαχαιριές που δέχθηκε ένας  Αφγανός το βράδυ της Ανάστασης στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στην Πάτρα από ομοεθνείς του ενώπιον πιστών που πήγαιναν στην εκκλησία, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, με την υπενθύμιση ότι  τα πρώτα μικροεπεισόδια ανάμεσα σε ομάδες λαθρομεταναστών που έχουν προσωπικές διαφορές, είχαν ξεκινήσει από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στον Άγιο Ανδρέα.

Προφανώς η επιστροφή του ενδιαφέροντος της Χρυσής Αυγής στο μεταναστευτικό της Πάτρας  συναρτάται με τις εκλογές που ζυγώνουν και την ανάγκη της οργάνωσης ή κάποιων εκ των μελών της, να βρουν πρόθυμο ακροατήριο, πατώντας πάνω στο αβανταδόρικο για αυτούς θέμα της μετανάστευσης και στην ένταση που μοιραία έχει ανακύψει στην παραλιακή ζώνη της πόλης.