Χρυσή Αυγή: Σε φυλακές εκτός Αττικής οι καταδικασθέντες – Πιθανά και στην Πάτρα

14.10.2020 / 16:43
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gko-1-118

Σε φυλακές τύπου Β΄ εκτός νομού Αττικής θα οδηγηθούν, εκτός απροόπτου, όσα μέλη της Χρυσής Αυγής αποφασιστεί να εκτίσουν βαριές ποινές κάθειρξης, χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

Αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών σε συνεννόηση πάντως και με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Παρά τα σενάρια που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, ο εγκλεισμός στις φυλακές Κορυδαλλού και δη στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών όπου βρίσκονται οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», δεν θεωρείται πιθανός. Κι αυτό διότι το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα λειτουργεί –εκτός ολίγων εξαιρέσεων– ως φυλακή υποδίκων και όχι καταδίκων. 

 Από τη γενική γραμματεία εκπέμπεται το μήνυμα ότι οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση δεν θα εκτίσουν ποινές σε φυλακές τύπου Α΄, όπως της Αμφισσας και της Χαλκίδας όπου βρίσκονται κρατούμενοι με χαμηλές ποινές π.χ. για οικονομικά εγκλήματα. Επισημαίνεται ακόμα ότι θα οδηγηθούν σε φυλακή με ξεχωριστά κελιά αντί θαλάμων έτσι ώστε να μην είναι πιθανή η συνύπαρξή τους π.χ. με αλλοδαπούς κρατουμένους. 

Με δεδομένα τα παραπάνω, πιθανότερος πρέπει να θεωρείται ο εγκλεισμός τους σε ένα ή περισσότερα από τα σωφρονιστικά καταστήματα Μαλανδρίνου, Δομοκού, Τρικάλων, Χανίων και Πάτρας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα