Χριστίνα Βάγγαλη: Μια γυναίκα στο χώρο των γηπέδων! | dete

Χριστίνα Βάγγαλη: Μια γυναίκα στο χώρο των γηπέδων!

Αποτελεί καθοριστικό και ιδιαίτερα ξεχωριστό ρόλο στον Sport Fm αφού είναι η γυναικεία νότα σε ένα τυπικά ανδροκρατούμενο επάγγελμα. Ο λόγος για την γνωστή αθλητική δημοσιογράφο Χριστίνα Βάγγαλη που καθημερινά φροντίζει να αναμεταδίδει τον αθλητικό παλμό της πόλης έχοντας φυσικά στο πλευρό της τα "ακροατόπουλά" της όπως η ίδια αναφέρει. Μια γυναίκα με δυναμισμό, που σίγουρα δεν ακολουθεί τα στερεότυπα, αποδεικνύει πως πλέον το γυναικείο φύλο μπορεί να κατέχει όποιο επάγγελμα επιθυμεί και αγαπά, καταρρίπτοντας κάθε στερεότυπο!

Ως ακαδημαϊκή πορεία έχεις ακολουθήσει και ολοκληρώσει σπουδές στην πληροφορική με πολυμέσα, ενδυματολογία καθώς και επικοινωνία- δημόσιες σχέσεις. Ωστόσο επαγγελματικά σε «κέρδισε» η δημοσιογραφία. Πώς έγινε αυτό;

Η αλήθεια είναι πως ανέκαθεν ήθελα να κάνω πολλά πράγματα στη ζωή μου, γιατί όταν είσαι σε μικρή ηλικία δε μπορείς να ξέρεις τι ακριβώς θες. Τελείωσα πληροφορική με πολυμέσα γιατί σαν ειδικότητα ήταν και είναι το επάγγελμα του μέλλοντος, κάτι που φυσικά βρήκα μπροστά μου. Η ενδυματολόγια ήταν κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ, το έκανα για μένα αλλά ποτέ δεν το κυνήγησα επαγγελματικά. Πάντα όμως με γοήτευε η δημοσιογραφία, μου άρεσε το γράψιμο και ξεκίνησα σιγά σιγά να γράφω αρθράκια σε μικρά sites της περιφέρειας και αυτό φυσικά ήταν κάτι σαν ψυχοθεραπεία.

 

Γιατί επέλεξες συγκεκριμένα την αθλητική δημοσιογραφία;

Επέλεξα την αθλητική δημοσιογραφία γιατί αγαπώ τον αθλητισμό, υπήρξα "αθλήτρια" στο χορό για πολλά χρόνια και θεωρώ πως τα αθλητικά ενδιαφέρουν όλο τον κόσμο.

Η αθλητική δημοσιογραφία είναι τελείως διαφορετικό κομμάτι του κλάδου. Ποια πιστεύεις πως είναι τα «υπέρ» και τα «κατά» της; 

Θα ξεκινήσω απ τα υπέρ και θα πω πως η αθλητική δημοσιογραφία έχει πολλά παρακλάδια και δε σε κάνει να βαριέσαι! Μιλάς με ανθρώπους-αθλητές που μας έχουν πάει πολύ ψηλά με τις διακρίσεις τους και γνωρίζεις σημαντικούς ανθρώπους. Οσο για τα κατά..είναι ένας δύσκολος χώρος, δεν έχεις ωράριο, υπάρχει ανταγωνισμός και ειδικά όταν είσαι γυναίκα θέλει γερό στομάχι. Παρόλα αυτά όταν αγαπάς κάτι, τα καταφέρνεις.

Για μια ακόμα σεζόν ο Sport Fm είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου. Τι ακριβώς διαβάζουμε και ακούμε από εσένα;

Ο sportfmpatras δεν είναι για μένα μόνο μια δουλειά, είναι οικογένεια! Αγαπώ πολύ τους συναδέλφους μου, συνεργαζόμαστε άψογα, έχω κάνει αληθινούς φίλους και φυσικά τους ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκαν. Τρίτη και Πέμπτη 11-12 είμαι στον.."αέρα" με τον Κώστα Λαμπρόπουλο σε μια εκπομπή πολυμαγκαζίνο και φυσικά το Σάββατο συντονίζω την εκπομπή "βόλτα στα γήπεδα" απο τις 2.30 μεχρι τις 5 ζωντανά, ενημερώνοντας τον κόσμο για τους αγώνες του τοπικού ποδοσφαίρου.

Ποιο μέσο ενημέρωσης θα μπορούσες να πεις πως «αγαπάς» λίγο περισσότερο και γιατί;

Μου αρέσουν και τα δύο μέσα, αλλά το ραδιόφωνο και η πένα είναι έρωτας. Το ραδιοφωνο έχει μια γλυκιά "μοναξια" και θεωρώ πως είναι πιο... παρεϊστικο.

Εκτός από το κομμάτι της δημοσιογραφίας, κρύβεις και έναν πιο καλλιτεχνικό εαυτό αφού εργαζόσουν αρκετά χρόνια ως δασκάλα χορού. Τι σημαίνει χορός για σένα;

Η αγάπη μου για το χορό είναι μεγάλη! Απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου χορεύω! Ξεκίνησα επαγγελματικά ως δασκάλα χορού από τα 20 μου και συνεχίζω ακόμα και σήμερα.

Υπάρχει κάποιος στόχος για το άμεσο μέλλον που θα ήθελες να μας αποκαλύψεις;

Δε συνηθίζω να βάζω στόχους γιατί όταν δε μου βγαίνουν στεναχωριέμαι! Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω, αν έρθει κάτι καλό φυσικά δε θα πω οχι. Η ζωή έχει εκπλήξεις.

Έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές στην εκπομπή σου πως «αγαπάς τα ακροατόπουλά σου». Κλείνοντας λοιπόν αυτή τη συνέντευξη, ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να τους δώσεις;

Τα "ακροατόπουλα" μου, είναι μεγάλη αγάπη! Τα σέβομαι, πολλές φορές είμαι και ο ψυχολόγος τους, αλλά είναι και μια πολύ ευχάριστη παρέα στις εκπομπές μου και όχι μόνο! Θέλω να τους πω ενα μεγάλο ευχαριστώ που με στηρίζουν και ότι θα προσπαθώ να βελτιώνομαι και να εξελίσσομαι!

 

 

Βίκυ Μαυρομάτη