Χριστίνα Αλεξοπούλου: Η αποτελεσματική λειτουργία των Περιφερειών, μονόδρομος για την ανάπτυξη της χώρας | dete

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Η αποτελεσματική λειτουργία των Περιφερειών, μονόδρομος για την ανάπτυξη της χώρας

Την πεποίθησή της ότι η αναπτυξιακή πορεία της χώρας συνδέεται άμεσα με τον ρόλο των Περιφερειών, εξέφρασε η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, με χθεσινή της ομιλία στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

Η Βουλευτής, η οποία είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής, αναφέρθηκε στον νέο ενισχυμένο προϋπολογισμό της Ευρώπης για την περίοδο 2021-2027 και τόνισε ότι μόνο η ορθή λειτουργία των Περιφερειών και γενικότερα των ΟΤΑ, θα διασφαλίσει την αποτελεσματική διαχείριση των ευρωπαϊκών κεφαλαίων που θα διατεθούν για τις περιοχές τους. Επισήμανε δε, ότι είναι αναγκαίο με αυτά να στηριχθούν οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης και οι επιχειρήσεις, οι οποίες διώκονταν μέχρι πρότινος, διότι μόνο έτσι θα μπορέσει πραγματικά να αναπτυχθεί η ελληνική περιφέρεια.

Τους Βουλευτές ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, κ. Απ. Τζιτζικώστας, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στις νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την περιφερειακή ανάπτυξη.