Χρεώσεις στους καταναλωτές που θέλουν να δοκιμάζουν τα… ρούχα τους | dete

Χρεώσεις στους καταναλωτές που θέλουν να δοκιμάζουν τα... ρούχα τους

Έχετε την... κακή συνήθεια να δοκιμάζετε τα ρούχα σας πριν τα αγοράζετε; Αν ζείτε στην αυτόνομη ισπανική περιφέρεια της Καστίλλης και Λεόν, ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτείτε.

Κι αυτό επειδή η τοπική κυβέρνηση πρότεινε στα καταστήματα να χρεώνουν έξτρα τους καταναλωτές που θα ζητήσουν να χρησιμοποιήσουν τα αποδυτήρια για να δοκιμάσουν τα ρούχα τους.

Το μέτρο ανακοινώθηκε από την Μαρία ντελ Πίλαρ ντελ Όλμο, υπουργό οικονομικών της τοπικής συντηρητικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια συνεδρίου λιανεμπόρων, αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την υπουργό, το μέτρο είναι απαραίτητο για την εξάλειψη ενός φαινομένου που έχει γίνει κοινή πρακτική από εύπορους αγοραστές.

Όπως εξήγησε, πολλοί αγοραστές δεν δοκιμάζουν τα ρούχα για να τα αγοράσουν, αλλά για να βρουν το σωστό μέγεθος πριν τελικά κάνουν τις αγορές τους φθηνότερα μέσω διαδικτύου.

Η συνήθεια δεν επηρεάζει μεγάλες αλυσίδες ρούχων, που διαθέτουν παράλληλα και διαδικτυακές πωλήσεις, αλλά τις μικρές μπουτίκ που πλήττονται από το ηλεκτρονικό εμπόριο.

«Ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν τα καταστήματα στην πόλη είναι να διασφαλίσουν καινοτόμες ιδέες», είπε η υπουργός. «Αυτό δεν σημαίνει ότι τα καταστήματα θα πρέπει να ξεκινήσουν οπωσδήποτε για τις δοκιμές στα αποδυτήρια -ήταν ένα παράδειγμα του τι θα μπορούσε να γίνει», σημείωσε, λέγοντας ότι εξετάζονται πολλές προτάσεις.

Ωστόσο η πρότασή της προκάλεσε επικρίσεις από καταναλωτές που σύμφωνα με διαδικτυακές ψηφοφορίες, δεν θα πλήρωναν για να δοκιμάσουν ρούχα.