«Χοντρή Κονόμα» μέσω τηλεμάρκετινγκ τον καιρό του κορονοϊού – Έξι μάσκες και ένα τζελ… 25 ευρώ! – Παρέμβαση Αδ. Γεωργιάδη για τους αισχροκερδείς | dete

«Χοντρή Κονόμα» μέσω τηλεμάρκετινγκ τον καιρό του κορονοϊού - Έξι μάσκες και ένα τζελ… 25 ευρώ! - Παρέμβαση Αδ. Γεωργιάδη για τους αισχροκερδείς

Ευκαιρία για χοντρή κονόμα βρήκαν κάποιοι, που δεν διστάζουν να παίξουν με τον πόνο του τηλεοπτικού κοινού εκμεταλλευόμενοι τον πανικό που επικρατεί, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Τηλεοπτικοί αστέρες εκμεταλλεύονται το κοινό που τους παρακολουθεί, το οποίο αναζητεί απεγνωσμένα ιατρικές μάσκες και αντισηπτικά τζελ, δύο προϊόντα που παρουσιάζουν έλλειψη στην αγορά, και τα πουλάνε σε τιμές… χρυσού!

Πρωταγωνίστρια σε ένα από τα  telemarketing που μεταδίδεται και σε τηλεοπτικά κανάλια της περιοχής, η πάλαι ποτέ παρουσιάστρια Μαίρη Μηλιαρέση, η οποία τις τελευταίες μέρες πουλά έξι μάσκες κι ένα τζελ αντί… 14,99 ευρώ! Ωστόσο η αισχροκέρδεια και η αναλγησία  δεν σταματούν εδώ, καθώς στο ποσό αυτό προστίθενται και 10 ευρώ για τα έξοδα αποστολής!

Έτσι, ο απελπισμένος πολίτης που «βομβαρδίζεται» διαρκώς από δυσοίωνες προβλέψεις ελέω της πανδημίας καλείται να καταβάλει το ποσό των 24,99 ευρώ για να εξασφαλίσει έξι μάσκες κι ένα τζελ για την προστασία τη δική του και των οικείων του. Τα αλλεπάλληλα τηλεοπτικά μηνύματα πείθουν καθέναν ότι το προτεινόμενο προϊόν τού είναι απαραίτητο, μολονότι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η χρήση μάσκας συνιστάται μόνο σε άτομα που εμφανίζουν αναπνευστικά συμπτώματα, όπως βήχας ή φτάρνισμα, και, φυσικά, σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό!

Αισχροκέρδεια και στην αγορά!

Η αισχροκέρδεια με τις μάσκες και τα αντισηπτικά δεν τελειώνει στις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Μια βόλτα στην αγορά ή μια περιήγηση στο διαδίκτυο αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος ότι μια συσκευασία που περιλαμβάνει 12 μάσκες προστασίας αναπνοής από σωματίδια – σταγονίδια με βαλβίδα εκπνοής, οι οποίες πωλούνταν προς τρία ευρώ καθεμιά πριν από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα, άγγιξε τα… 70 ευρώ την επόμενη ημέρα, ενώ την 1η Μαρτίου η τιμή εκτοξεύτηκε στα 240 ευρώ (+7.900%) και σήμερα πωλείται από 120 έως 132 ευρώ! Αυξήσεις 40%-80% καταγράφονται και στα αντισηπτικά διαλύματα.

 

Άδωνις: Από σήμερα η μεγάλη παρτίδα

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, από την Παρασκευή  ρίχθηκε στην αγορά μεγάλη παρτίδα αντισηπτικών. «Έχουμε εταιρεία που έβαλε επιπλέον μηχανήματα και δουλεύει πυρετωδώς. Θα πέσουν 350.000 αντισηπτικά στην αγορά. Θα καλύψουμε και την επάρκεια σε αιθυλική αλκοόλη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εισαγωγές και σε μάσκες» δήλωσε.

 

Καταγεγραμμένες μάσκες στην Ελλάδα έχουμε πάνω από 1,2 εκατ. μάσκες, τις οποίες δήλωσαν στην πλατφόρμα μας οι επιχειρήσεις.» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

 

Επεσήμανε για μία ακόμα φορά ότι θα πέσουν βαριές καμπάνες σε όσους παραβατούν. Θα είναι πολύ αυστηρά τα πράγματα. Δοκιμαζόμαστε όλοι. Μπορώ να παρεμβαίνω ακόμα και για διαφημίσεις αν παρατηρήσω κρούσμα αισχροκέρδειας.